Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Ételízesítők, Fűszerek - Spices

Adalékanyag mentes TISZTA ÉTKEZÉSI SÓ 1KG (NACL)

Adalékanyag mentes osztrák jódozatlan vákuum só Összetétel: Nátrium-klorid (min. 99,6% NaCl) Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot, ezért csomósodás előfordulhat. Ajánlott felhasználás: étkezési célra, ételek ízesítésére Kiszerelés: 1 kg

525 Ft / csomag
525 Ft/kg

Andi levesboldogítója / Soup vegetables 330 ml

Andi féle levesboldogító 330 ml / üveg Házi vegeta nyers zöldségekből. Összetevői: sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, karfiol, vöröshagyma, paprika, paradicsom, himalája só, petrezselyem és zellerzöld Nem csak a leveshez, hanem akár rizs készítéshez, húsok sütéséhez, mártások készítéséhez is felhasználható.

1350 Ft / üveg
4090.91 Ft/l

Babérlevél / Bay leaf 10 db

Babérlevél / Bay leaf 10 db/tasak A babérlevél nem csak ételízesítő, hanem rengeteg élettani jó tulajdonsággal rendelkező növény. Néhány dolog, amire hasznos lehet: Erősíti az immunrendszert Tisztítja a vastagbelet Nyugtatja az idegrendszert Javítja a szellemi tevékenységet Enyhíti az ízületi fájdalmakat és a kitágult visszerek kezelésére is hasznos. Egyszerűen készíthetünk belőle babérolajat. 2 dl extraszűz oliva olajat öntsünk egy lezárható üvegbe. Tegyünk bele 15-20 db babérlevelet. Hagyjuk állni kb 2 hétig, néha keverjük meg, vagy rázzuk össze. Két hét után készen is van, gézre öntve pakolásként használva gyógyítja a gyulladt izületeket.  

200 Ft / tasak
20 Ft/db

Barackos chili szósz 120 ml

Erősség: 5/3 Barackos, rozmaringos, közepesen csípős, gourmet chili szósz. Kiváló társa szárnyas húsoknak, szendvicseknek, süteményeknek, továbbá számtalan fogás extra kiegészítője. Ínyenceknek tökéletes választás bármelyik gyümölcsös szószunk!

1690 Ft / üveg
14083.33 Ft/l

BBQ prémium szósz 200 ml

SzmoKing BBQ prémium chili szósz.  SpicyHun 2023 országos verseny 3. Helyezettje BBQ kategóriában. 2024.-es Kárpát medencei chili verseny Bronz minősítésű szósza.  Füstös, csípős, paradicsomos, paprikás, és prémium összetevőket tartalmazó szósz. Erőssége 5/3-as, enyhén csípős termékünk.  Kiváló társa kerti partiknak.  Ajánljuk: Szinte bármilyen hús mellé, szendvicsbe, pizzára, tésztákra.  Kóstolják meg bátran legújabb termékünket.   

2490 Ft / üveg
12450 Ft/l

Borecet / Wine-vinegar 200 ml

Vörös borecet / Red wine-vinegar 200 m Vörösborecetünk vegyszermentesen termesztett otello szőlőből készül biológiai erjesztéssel készül. Kb. 6 % ecetsavat tartalmaz, lágy kellemes aromájú. Számos jótékony hatással bír a vörösborecet: antioxidánsokban gazdag, de nátriumban, zsírban és koleszterinben szegény. Évszázadokon keresztül univerzális gyógyszerként volt használatos. Jól illik a zöldekhez, gyümölcsökhöz, tésztákhoz. Sóhelyettesítőként is bevethető. Összetevők: szőlő, cukor  

1590 Ft / ml
7950 Ft/l

Chili tört maggal 20 gr

A tört chili paprikát ragukhoz, levesekhez ajánljuk a csípős ízek kedvelőinek. Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    chili Származási hely    Kína Ajánljuk    A csípős ízeket kedvelőknek. Forgalmazza a Fűszeres Kft  

345 Ft / tasak
17.25 Ft/g

Citromsav 1000 gr

Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva. A gyári konyhai és fürdőszobai tisztítószerek többsége, kis százalékban ugyan, de tartalmaz citromsavat. A citrusillat továbbá kellemes közérzettel és magával a tisztaság érzetével párosítható, ezért illatosítók gyártásánál is felhasználják. Mivel a citromsav kitűnő vízkőtlenítőszer, és nem mérgező, az ecettel ellentétben pedig szagtalan házi tisztítószereink, öblítőszereink alapanyaga. Továbbá, mivel a vizet lágyítja, így hasznos adalékanyag szappanok és mosószerek gyártásánál is.

1725 Ft / db
1725 Ft/kg

Epres chili szósz 120 ml

Erősség: 5/3 2024.-es Kárpát medencei chili verseny bronz minősítést kapott szósza.  Epres-levendulás enyhén csípős, gourmet chili szósz. Kiváló társa szárnyas húsoknak, szendvicseknek, süteményeknek, továbbá számtalan fogás extra kiegészítője.  Ínyenceknek tökéletes választás bármelyik gyümölcsös szószunk!

1690 Ft / üveg
14083.33 Ft/l

Epsom só - Keserű só 1 kg

Élelmiszer minőségű, másnéven keserűsó. Jellemzően külsőleg használják. Puffadásra, izomfájdalomra. Összetevők: Keserű só, Magnézium-szulfát heptahidrát. Szuper gyomírtó: Keverjünk el néhány kanál Epsom sót 4 liter ecettel, egy kevés mosogatószerrel és vízzel, majd ezzel öntözzük, vagy inkább permetezzük a gyomos területet. Vigyázzunk, hogy a hasznos növényeinkre ne jusson a keverékből, mert akkor azok is elpusztulnak! Zöldebb növények! Ha a növény magnéziumhiányban szenved, hamar elsárgul a levele. Ennek megelőzése és orvoslásaként tegyünk a növényünkre 4-5 centiméterenként egy evőkanál Epsom sót, majd ismételjük meg ezt a műveletet havonta. Szebb fű! “Csak az a szép zöld gyep, az fog nekem hiányozni.” Ugye sokan emlékeznek erre a mondatra? Ha neked is csak ennyi vágyad van, már meg is van a megoldás! Egyszerűen csak szórd ki a sót a füvedre, majd jó alaposan öntözd be. Nem fogsz hinni a szemednek! Gyönyörű rózsák! Te is szeretnél végre gyönyörű és hatalmas fejű rózsákat, vagy tömött rózsabokrot, rózsalugast? Akkor öntözd Epsom sós oldattal a rózsáidat elültetést követően, majd virágzást követően is. Így szedd ki a szálkát a kezedből! Keverj el két evőkanál Epsom sót egy kevés vízben, majd mártsd bele az ujjadat, amibe szálka ment. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebben el tudjuk távolítani a szálkát, mintha tűvel kéne bökdösni. Kevésbé fájdalmas és sokkal praktikusabb módszer, mintha az alig látott szálkát próbálnánk valahogy kimetszeni a helyéről. Forrás: agraroldal.hu

1330 Ft / kg
1330 Ft/kg

Extra erős chili krém 40 ml

Erősség: 5/5 Extra erős chili krém: habanero chili 90%, kápia paprika 10%. Ajánljuk pörköltek, levesek, zsíros kenyér mellé. Legerősebb krémünk egyike, a tüzesség garantált!   Figyelem! Extra erős krém, gyerekek elől elzárva tartandó!

1490 Ft / üveg
37250 Ft/l

Friss babérág

Felhasználható frissen vagy leszárítva.

300 Ft / db
300 Ft/db