Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer - Food

Almarost 500 gr

Természetes almarost 66% élelmi rosttal Vegán, gluténmentes A természetes almarost 66% élelmi rostot tartalmaz, pektin tartalma 25,1%. A pektin a legértékesebb, mivel vízoldhatósága miatt a hasznos bélbaktériumok segítségével butirátra (vajsav) fermentálódik, ami a vastagbél hámsejtek és a májsejtek mitokondriumának elengedhetetlen tápláléka. A bél, a máj és a bél-agy tengely megfelelő működéséhez szükséges butirát mennyiség napi 15 gramm pektin elfogyasztásával megoldható, amely 60g almarostnak felel meg. az általunk forgalmazott almarost nem ipari termelésből származik. Fogyasztása ajánlott: különböző bélproblémák megelőzésére (pl. vastagbél polip) májműködés támogatására székrekedésben szenvedőknek cukorbetegeknek fogyókúrázóknak (teltségérzetet ad) magas koleszterin esetén érbetegségek kockázatának csökkentésére Felhasználási javaslat: Joghurtba, turmix italokba vagy zöldséglevekbe keverve, Akár házi kenyér, sütemény,palacsinta összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas. Ajánlott napi adag: 20-30g sok folyadékkal (2-3 púpozott evőkanál) Gyártó: Mester és Major Kft.

1050 Ft / db
2.1 Ft/g

Andi levesboldogítója / Soup vegetables 330 ml

Andi féle levesboldogító 330 ml / üveg Házi vegeta nyers zöldségekből. Összetevői: sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, karfiol, vöröshagyma, paprika, paradicsom, himalája só, petrezselyem és zellerzöld Nem csak a leveshez, hanem akár rizs készítéshez, húsok sütéséhez, mártások készítéséhez is felhasználható.

1350 Ft / üveg
4090.91 Ft/l

Árvalányhaj

Évelő, fagytűrő, száraz napos helyen érzi jól magát. Magassága kb. 60 cm, a legkisebb szélben is lengedez, mocorog. Felső része csokrozva használható szárazkötészetben.

600 Ft / db
600 Ft/db
...

Aszalt-sárgabarackos svábtekercs 100-110 g

Gyúrt sajt, aszalt-sárgabarackkal töltve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül. 

820 Ft / csomag
8200 Ft/kg
...

Aszalt-szilvás svábtekercs 100-110 g

Gyúrt sajt, aszalt-szilvával töltve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül. 

820 Ft / csomag
8200 Ft/kg

Babérlevél / Bay leaf 10 db

Babérlevél / Bay leaf 10 db/tasak A babérlevél nem csak ételízesítő, hanem rengeteg élettani jó tulajdonsággal rendelkező növény. Néhány dolog, amire hasznos lehet: Erősíti az immunrendszert Tisztítja a vastagbelet Nyugtatja az idegrendszert Javítja a szellemi tevékenységet Enyhíti az ízületi fájdalmakat és a kitágult visszerek kezelésére is hasznos. Egyszerűen készíthetünk belőle babérolajat. 2 dl extraszűz oliva olajat öntsünk egy lezárható üvegbe. Tegyünk bele 15-20 db babérlevelet. Hagyjuk állni kb 2 hétig, néha keverjük meg, vagy rázzuk össze. Két hét után készen is van, gézre öntve pakolásként használva gyógyítja a gyulladt izületeket.  

200 Ft / tasak
20 Ft/db

Babhummusz, vegán szendvicskrém, 206 ml

Saját vegyszermentes termesztésű babunk és fokhagymánk felhasználásával készül a hummusz. Nagyon finom akár tortilla chipsszel vagy pirítós kenyérrel is. Zöldségekkel vagy friss zöldsalátával tökéletes, tápláló vegán fogás vagy kiváló előétel. Összetevők: bab, szezámmag, olívaolaj, fokhagyma, citromlé, só, chilipehely Frissen készül, rövid eltarthatóságú! Felbontás után, hűtőben egy hétig tárolható.

1795 Ft / üveg
8713.59 Ft/l
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-04-25
Rendelhető 2024-04-23-ig

Balaton Bor 2022 0,75 l

Friss, könnyed, jó ivású, reduktív száraz fehérbor olaszrizling szöllőből.

2800 Ft / üveg
3733.33 Ft/l

Barackos chili szósz 120 ml

Erősség: 5/3 Barackos, rozmaringos, közepesen csípős, gourmet chili szósz. Kiváló társa szárnyas húsoknak, szendvicseknek, süteményeknek, továbbá számtalan fogás extra kiegészítője. Ínyenceknek tökéletes választás bármelyik gyümölcsös szószunk!

1690 Ft / üveg
14083.33 Ft/l
...

Barbecues svábtekercs 100-110 g

Gyúrt sajt, bükkfaforgácson füstölve, barbecues fűszerrel fűszerezve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül. 

760 Ft / csomag
7600 Ft/kg

BBQ prémium szósz 200 ml

SzmoKing BBQ prémium chili szósz.  SpicyHun 2023 országos verseny 3. Helyezettje BBQ kategóriában. 2024.-es Kárpát medencei chili verseny Bronz minősítésű szósza.  Füstös, csípős, paradicsomos, paprikás, és prémium összetevőket tartalmazó szósz. Erőssége 5/3-as, enyhén csípős termékünk.  Kiváló társa kerti partiknak.  Ajánljuk: Szinte bármilyen hús mellé, szendvicsbe, pizzára, tésztákra.  Kóstolják meg bátran legújabb termékünket.   

2490 Ft / üveg
12450 Ft/l

Bio szűretlen almaecet / Apple vinegar 750 ml

Bio minőségű, saját készítésű szűretlen almaecet, mely vegyszermentes almából készül, természetes érleléssel. Összetevők: Alma, ivóvíz, cukor Az almaecet jótékony hatását elsősorban az ecetsavnak köszönheti, de ha egy almaecet nyers, az azt is jelenti, hogy enzimekben gazdag, így már önmagában is segít az emésztésben. Épp ezért érdemes pasztörizálatlan, bio, szűretlen almaecetet választani.  A desztillált, pasztőrizált almaecet pH értéke 2-2.5. Ez valamivel alacsonyabb, mint a bio, szűretlen, pasztőrizálatlan almaeceté, aminek eredetileg 3.3-3.5 között van a pH-ja, ami pont optimális, ezért tud pozitív hatást gyakorolni a szervezetre. Az almaecetet nem szükséges hűtőben tárolni, szobahőmérsékleten is eláll, akár 5 évig is, lezárni sem kell csak egy vászondarabbal lekötni az üveg száját, hogy tovább tarthasson az érési folyamat! Tárolás közben, ha még tart az érés kialakulhat a tetején egy kocsonyás réteg, ezt hívjuk ecetágynak. Ezt egy tiszta üvegbe való átfejtéssel el tudjuk távolítani.  Ha szeretnénk saját ecetet készíteni, érdemes eltenni az ecetágyat, mert segíti az új ecet gyorsabb érését.

1850 Ft / üveg
2466.67 Ft/l