Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Egészség Pont

Egészség Pont

2013 óta foglalkozik cégünk bio- és reform élelmiszerek, vitaminok, gyógynövények, fűszerek, kozmetikumok, illóolajok, tisztítószerek forgalmazásával.

Igyekszünk a közösség számára biztosítani azokat a termékeket, amiket helyi termelők nem termlenek meg, nem állítanak elő. Távolság tekintetében messzebbről érkeznek, mint a helyi társaik, de a fogyasztói igény, a széles kínálat biztosítása érdekében felkínáljuk a vásárlás lehetőségét.

Partnereink:

Naturgold Hungarya Kft: a a modern kori ősgabona termesztés kezdetét jelentik Magyarországon. Saját magunk készítik a vetőmagot, magyar földben termelnek az egész Európában nagyra becsült ősgabonákat (alakor, durum, tönke, tönköly), és magunk is dolgozzák fel azokat. ( lisztek, darák, listkeverékek, műzlik, száraztészták formájában )
céljuk, hogy a legértékesebb, vegyszermentesen termesztett ősgabonákat hazánkban termesztve és feldolgozva, kiváló minőségű élelmiszereket készítsenek. 

Nektária Kft - Családi vállalkozásuk, a Nektária Manufaktúra Fejér megyében, 2012-ben alakult. Nagyrészt lokálisan, helyi termelők zöldségeiből és gyümölcseiből készítenek kíméletes eljárással egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket. Büszkék rá, hogy cégük jelenleg közvetlenül 20-25 család megélhetését biztosítja vagy járul hozzá. Munkatársaik, partnereik kiemelten fontosnak tartják a fenntartható gazdálkodást, üzemelést, a klímánk védelmét.

A Vixi termékcsalád magyarországi bevezetése 10 éve indult. Céljuk eljuttatni minden háztartásba aVixi tisztítókendőket. Megmutatni a családoknak, hogy vegyszer nélkül is tökéletes tisztaságot érhetünk el a Vixi segítségével.

A Vixi, nevét a vikszel, fényesít kifejezésből kapta. A logóban található bambusz a gyors növekedést, az erőt és a sokrétű felhasználási lehetőséget jelképezi.

Vixi-s csapatunk, mindent megtesz annak érdekében, hogy környezettudatosságra neveljen, példát mutatva a gyermekeknek is, akiknek ez felnőttként már természetes lesz.
A Vixi termékcsalád folyamatosan bővülni fog, így vásárlóink még sok meglepetésre számíthatnak.

 

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio élelmiszerre
tojásmentes- élelmiszerre
tejmentes- élelmiszerre
cukormentes- élelmiszerre
állatkísérletmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
pálmaolajmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
parabénmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
gluténmentes- élelmiszerre
vegán- élelmiszerre, kozmetikumra, tisztítószerre
Ár szerint

Adalékanyag mentes TISZTA ÉTKEZÉSI SÓ 1KG (NACL)

Adalékanyag mentes osztrák jódozatlan vákuum só Összetétel: Nátrium-klorid (min. 99,6% NaCl) Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot, ezért csomósodás előfordulhat. Ajánlott felhasználás: étkezési célra, ételek ízesítésére Kiszerelés: 1 kg

525 Ft / csomag
525 Ft/kg

Chili tört maggal 20 gr

A tört chili paprikát ragukhoz, levesekhez ajánljuk a csípős ízek kedvelőinek. Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    chili Származási hely    Kína Ajánljuk    A csípős ízeket kedvelőknek. Forgalmazza a Fűszeres Kft  

345 Ft / tasak
17.25 Ft/g

Epsom só - Keserű só 1 kg

Élelmiszer minőségű, másnéven keserűsó. Jellemzően külsőleg használják. Puffadásra, izomfájdalomra. Összetevők: Keserű só, Magnézium-szulfát heptahidrát. Szuper gyomírtó: Keverjünk el néhány kanál Epsom sót 4 liter ecettel, egy kevés mosogatószerrel és vízzel, majd ezzel öntözzük, vagy inkább permetezzük a gyomos területet. Vigyázzunk, hogy a hasznos növényeinkre ne jusson a keverékből, mert akkor azok is elpusztulnak! Zöldebb növények! Ha a növény magnéziumhiányban szenved, hamar elsárgul a levele. Ennek megelőzése és orvoslásaként tegyünk a növényünkre 4-5 centiméterenként egy evőkanál Epsom sót, majd ismételjük meg ezt a műveletet havonta. Szebb fű! “Csak az a szép zöld gyep, az fog nekem hiányozni.” Ugye sokan emlékeznek erre a mondatra? Ha neked is csak ennyi vágyad van, már meg is van a megoldás! Egyszerűen csak szórd ki a sót a füvedre, majd jó alaposan öntözd be. Nem fogsz hinni a szemednek! Gyönyörű rózsák! Te is szeretnél végre gyönyörű és hatalmas fejű rózsákat, vagy tömött rózsabokrot, rózsalugast? Akkor öntözd Epsom sós oldattal a rózsáidat elültetést követően, majd virágzást követően is. Így szedd ki a szálkát a kezedből! Keverj el két evőkanál Epsom sót egy kevés vízben, majd mártsd bele az ujjadat, amibe szálka ment. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebben el tudjuk távolítani a szálkát, mintha tűvel kéne bökdösni. Kevésbé fájdalmas és sokkal praktikusabb módszer, mintha az alig látott szálkát próbálnánk valahogy kimetszeni a helyéről. Forrás: agraroldal.hu

1330 Ft / kg
1330 Ft/kg

Fűszerész - Ceyloni fahéj őrölt 20 gr

Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    fahéj Származási hely    Madagaszkár Ajánljuk    Desszertekhez, levesekhez, indiai jellegű ételekhez. Az igazi, valódi fahéj a Cinnamomum verum, melyet ma már a világ számos pontján termesztenek Madagaszkártól Sri Lankáig.  Ez a fahéj fajta egy belső, vékony kéregrész, mely hasonló íz- és illatanyagokkal rendelkezik, mint az általánosabb bolti változata a kasszia. A ceyloni fahéjnak van a legalacsonyabb olajkoncentrációja, ezért ennek a leglágyabb és a legkomplexebb is az aromája. Ízvilága miatt sós ételek, curryk, masalák vagy egészben főzve raguk kitűnő alapanyaga.

395 Ft / db
19.75 Ft/g

Fűszerész - Almás pite 20 g

Ajánljuk    Almás sütemények töltelékének ízesítéséhez. Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    fahéj, citromhéj, szegfűszeg, szerecsendióvirág, Származási hely    Magyarország Ajánljuk    Almás sütemények töltelékének ízesítéséhez.

435 Ft / tasak
21.75 Ft/g

Fűszerész - Babérlevél egész 5 gr

Nettó tömeg    5 gramm Összetevők    Babérlevél Származási hely    Törökország Ajánljuk    Sült húsokhoz, ragukhoz, káposztás ételekhez. Eredetileg Kis-Ázsiában őshonos, de ma már a Földközi-tenger mellékén, Törökországtól kezdve egészen Spanyolországig és Marokkóig szinte mindenütt elterjedt. Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt. Örökzöld lombú, vadon akár 15 méter magasra is megnövő fa. Nyáron kitelepíthető a kertbe. Télen tanácsos világos, hűvös helyen teleltetni (vagy üvegházban). Ritkán öntözzük. Szokták kúpos vagy gömb formájúra nevelni – a metszést jól tűri, s nem utolsósorban a nyesedék zölden felhasználható ételeinkben. Újabban magas törzsű fácskát is nevelnek belőle. Hajtásdugványozással – nyár közepén – könnyen szaporítható. Visszacsípés után elbokrosodik. Ezt többször kell ismételni, hogy a kívánt formát elnyerjük. Leveleit kézzel gyűjtik be, árnyékos helyen szárítják. A felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levelek jellemző fűszeres szagúak és kesernyés ízűek. Illóolajat, csersavat és keserűanyagot tartalmaz. Virágzata fürtös, sárgásfehér, termese kékesfekete bogyó, melyet kikőrök és kenőcsök készítésénél használnak fel. A babérfa gyümölcséről kevesen tudják, hogy több fűszerkeverék része. Óvatosan kell adagolni az őrleményét, mert „robosztus” aromája van!

280 Ft / tasak
56 Ft/g

Fűszerész - Babérlevél őrölt 20 gr

Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    Babérlevél Származási hely    Törökország Ajánljuk    Sült húsokhoz, ragukhoz, káposztás ételekhez. redetileg Kis-Ázsiában őshonos, de ma már a Földközi-tenger mellékén, Törökországtól kezdve egészen Spanyolországig és Marokkóig szinte mindenütt elterjedt. Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt. Örökzöld lombú, vadon akár 15 méter magasra is megnövő fa. Nyáron kitelepíthető a kertbe. Télen tanácsos világos, hűvös helyen teleltetni (vagy üvegházban). Ritkán öntözzük. Szokták kúpos vagy gömb formájúra nevelni – a metszést jól tűri, s nem utolsósorban a nyesedék zölden felhasználható ételeinkben. Újabban magas törzsű fácskát is nevelnek belőle. Hajtásdugványozással – nyár közepén – könnyen szaporítható. Visszacsípés után elbokrosodik. Ezt többször kell ismételni, hogy a kívánt formát elnyerjük. Leveleit kézzel gyűjtik be, árnyékos helyen szárítják. A felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levelek jellemző fűszeres szagúak és kesernyés ízűek. Illóolajat, csersavat és keserűanyagot tartalmaz. Virágzata fürtös, sárgásfehér, termese kékesfekete bogyó, melyet kikőrök és kenőcsök készítésénél használnak fel. A babérfa gyümölcséről kevesen tudják, hogy több fűszerkeverék része. Óvatosan kell adagolni az őrleményét, mert „robosztus” aromája van!  

315 Ft / tasak
15.75 Ft/g

Fűszerész - Barbecue 20 gr

Ajánljuk    Grillhúsok pácolásához, sült húsok ízesítéséhez. Összetevők    fokhagyma, füstsó, köménymag,tengeri só, bors, majoranna, rozmaring, zellerlevél Származási hely    Magyarország Nettó tömeg    20 gramm "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."

380 Ft / tasak
19 Ft/g

Fűszerész - Bolognai 20 g

Bolognai fűszerkeverék Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    tengeri só, paradicsompehely, zeller, pritaminpaprika, fokhagyma, hagyma, bazsalikom, petrezselyem, oregano, snidling, rozmaring, szegfűbors Származási hely    Magyarország Ajánljuk    Paradicsomos szószokhoz. "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."

375 Ft / tasak
18.75 Ft/g

Fűszerész - Bourbon vaníliás cukor

Nettó tömeg: 20g Összetevők: Bourbon vanília, barnacukor Származási hely: Magyarország Ajánljuk: Süteményekhez, desszertekhez. Forgalmazza: Fűszeres Kft.   

690 Ft / tasak
34.5 Ft/g

Fűszerész - Chili con carne 20 gr

CHILI CON CARNE Összetevők:: tengeri só, paradicsom, chili, fokhagyma, paprika, oregano, római kömény, bors Kiszerelés: 20 g Ajánljuk: Chilis bab készítéséhez Származási hely: Magyarország Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz. Zellert, mustármagot és szezámmagot felhasználó üzemben készült.

355 Ft / tasak
17.75 Ft/g

Fűszerész - Citromhéj őrölt 20 gr

Nettó tömeg    20 gramm Összetevők    citromhéj Származási hely    Spanyolország Ajánljuk    Desszertek, sütemények ízesítésére, édes ételek ízharmóniájának beállítására. Információ a Fűszerészről: "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."  

350 Ft / tasak
17.5 Ft/g