Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Andi vidéki konyhája - Andi s country kitchen

Andi vidéki konyhája - Andi s country kitchen

Mottóm: Jót enni, jól lenni. Az egészséges táplálkozás akkor került előtérbe az életemben, mikor megszületett a lányom. Addig tökéletesen megfelelt egy-egy gyors ebédnek a "zacskós leves", mélyhűtött, húst ókor sem látott panírozott szörnyűségek és társaik. A gyermekemnek viszont a legjobbat szerettem volna adni. Ekkor kezdtem érdeklődni az addig elhanyagolt, nyűgnek tekintett kert iránt. Rájöttem, hogy akkor a legbiztosabb, hogy vegyszermentes ételeket eszünk, ha az a saját kertünkből kerül az asztalra. Mivel a kert óriási, nem csak a saját igényeinket tudja kiszolgálni. A számunkra felesleges terményekből, gyümölcsökből készítem az Éléskamra oldalán található ételeimet.

Őstermelőként nagyon fontosnak találom, hogy asztalunkra minőségi ételek kerüljenek, hiszen a jólléthez hozzátartoznak a jó ételek.

Ételeim alapanyagai permetezés mentes kertemből kerülnek ki. Különféle fűszerkeverékeket, paradicsomból, paprikából készült fogásokat. Különböző gyümölcsös pitéket, fürjtojásból készült házi tésztákat, és hozzájuk illő szószokat vásárolhatsz nálunk, amikhez boldog tojásokat és kertünk alapanyagait használom fel.

Igazi slow food egy vidéki lány konyhájából.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio élelmiszerre
tojásmentes- élelmiszerre
tejmentes- élelmiszerre
cukormentes- élelmiszerre
állatkísérletmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
pálmaolajmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
parabénmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
gluténmentes- élelmiszerre
vegán- élelmiszerre, kozmetikumra, tisztítószerre
Ár szerint

Andi levesboldogítója / Soup vegetables 330 ml

Andi féle levesboldogító 330 ml / üveg Házi vegeta nyers zöldségekből. Összetevői: sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, karfiol, vöröshagyma, paprika, paradicsom, himalája só, petrezselyem és zellerzöld Nem csak a leveshez, hanem akár rizs készítéshez, húsok sütéséhez, mártások készítéséhez is felhasználható.

1350 Ft / üveg
4090.91 Ft/l

Babérlevél / Bay leaf 10 db

Babérlevél / Bay leaf 10 db/tasak A babérlevél nem csak ételízesítő, hanem rengeteg élettani jó tulajdonsággal rendelkező növény. Néhány dolog, amire hasznos lehet: Erősíti az immunrendszert Tisztítja a vastagbelet Nyugtatja az idegrendszert Javítja a szellemi tevékenységet Enyhíti az ízületi fájdalmakat és a kitágult visszerek kezelésére is hasznos. Egyszerűen készíthetünk belőle babérolajat. 2 dl extraszűz oliva olajat öntsünk egy lezárható üvegbe. Tegyünk bele 15-20 db babérlevelet. Hagyjuk állni kb 2 hétig, néha keverjük meg, vagy rázzuk össze. Két hét után készen is van, gézre öntve pakolásként használva gyógyítja a gyulladt izületeket.  

200 Ft / tasak
20 Ft/db

Babhummusz, vegán szendvicskrém, 206 ml

Saját vegyszermentes termesztésű babunk és fokhagymánk felhasználásával készül a hummusz. Nagyon finom akár tortilla chipsszel vagy pirítós kenyérrel is. Zöldségekkel vagy friss zöldsalátával tökéletes, tápláló vegán fogás vagy kiváló előétel. Összetevők: bab, szezámmag, olívaolaj, fokhagyma, citromlé, só, chilipehely Frissen készül, rövid eltarthatóságú! Felbontás után, hűtőben egy hétig tárolható.

1795 Ft / üveg
8713.59 Ft/l

Bio szűretlen almaecet / Apple vinegar 750 ml

Bio minőségű, saját készítésű szűretlen almaecet, mely vegyszermentes almából készül, természetes érleléssel. Összetevők: Alma, ivóvíz, cukor Az almaecet jótékony hatását elsősorban az ecetsavnak köszönheti, de ha egy almaecet nyers, az azt is jelenti, hogy enzimekben gazdag, így már önmagában is segít az emésztésben. Épp ezért érdemes pasztörizálatlan, bio, szűretlen almaecetet választani.  A desztillált, pasztőrizált almaecet pH értéke 2-2.5. Ez valamivel alacsonyabb, mint a bio, szűretlen, pasztőrizálatlan almaeceté, aminek eredetileg 3.3-3.5 között van a pH-ja, ami pont optimális, ezért tud pozitív hatást gyakorolni a szervezetre. Az almaecetet nem szükséges hűtőben tárolni, szobahőmérsékleten is eláll, akár 5 évig is, lezárni sem kell csak egy vászondarabbal lekötni az üveg száját, hogy tovább tarthasson az érési folyamat! Tárolás közben, ha még tart az érés kialakulhat a tetején egy kocsonyás réteg, ezt hívjuk ecetágynak. Ezt egy tiszta üvegbe való átfejtéssel el tudjuk távolítani.  Ha szeretnénk saját ecetet készíteni, érdemes eltenni az ecetágyat, mert segíti az új ecet gyorsabb érését.

1850 Ft / üveg
2466.67 Ft/l

Borecet / Wine-vinegar 200 ml

Vörös borecet / Red wine-vinegar 200 m Vörösborecetünk vegyszermentesen termesztett otello szőlőből készül biológiai erjesztéssel készül. Kb. 6 % ecetsavat tartalmaz, lágy kellemes aromájú. Számos jótékony hatással bír a vörösborecet: antioxidánsokban gazdag, de nátriumban, zsírban és koleszterinben szegény. Évszázadokon keresztül univerzális gyógyszerként volt használatos. Jól illik a zöldekhez, gyümölcsökhöz, tésztákhoz. Sóhelyettesítőként is bevethető. Összetevők: szőlő, cukor  

1590 Ft / ml
7950 Ft/l

Csemege uborka 700 ml

Vegyszermentes csemegeuborka, saját kertünkben termesztve. 700 ml  

990 Ft / üveg
1414.29 Ft/l

DIET Körtelekvár levendulával/ No sugar Pear jam 200 ml

Pear jam with levander, non sugar. / Cukormentes körtelekvár levendulával 200 ml / üveg Tartalmaz: Körte, levendula, xilit, citrom, citromsav, ivóvíz  

1550 Ft / üveg
7750 Ft/l

Fenyőrügy szirup / Spruce syrup 200 ml

Fenyőrügy szirup 200 ml - Nem összekeverendő a fenyőrügy szörppel !!! A szirup 40 napon át készül. Köhögés és légúti megbetegedések esetén leghatékonyabb önmagában, napi 3×1 teáskanálnyit bevenni belőle étkezések előtt fél órával. A szirup sűrű, így könnyen megtapad a torok nyálkahártyáján, mintegy bevonatot képezve rajta. Óvja a kiszáradástól és a további kórokozók megtapadásától. Helyileg kifejti gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatását, segít a letapadt váladék feloldásában. Gyermekeknek 2 éves kortól adható, és külön öröm, hogy édes íze miatt ők is szívesen fogyasztják. Cukorbetegeknek azonban magas cukortartalma miatt nem ajánlott!

2395 Ft / üveg
11975 Ft/l

Fűszer - őrölt rozmaring szárítva / Dried rosemary 20 g

Őrölt rozmaring / dried rosemary 20 g Vegyszermentesen nevelt növényből készül napon szárítva. Az őrölt rozmaring íze erősen fűszeres. Illóolajának csodálatos mediterrán aromája a főzés során tökéletesen kibonatkozik.  Felhasználás: Tökéletes levesekhez, pörköltekhez, hal- és húsételekhez, cukkinihez, paradicsomhoz és padlizsánhoz.

350 Ft490 Ft / tasak
24500 Ft/kg
...

Házias lecsó / Hungarian ratatouille 500 ml

Házias lecsó napérlelte paradicsomból / Hungarian ratatouille 2 - 4 főre, 500 ml Tartalmaz: Vegyszermentesen termesztett, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fűszerpaprika, oliva olaj, só, bors.

1150 Ft / üveg
2300 Ft/l

Konfitált fokhagyma / Garlic in olive oil 200 ml

Konfitált fokhagyma / Garlic in olive oil 200 ml A selymes fokhagyma kiváló salátákhoz, némi mustárral, citromlével és a benne lévő olajjal turmixolva dresszingként is használható. Szendvicsekhez, vendégváró falatkákhoz, sültek mellé pikáns köretnek igazi különlegesség!

1550 Ft / üveg
7750 Ft/l

Lándzsás útifű szirup 250 ml

Lándzsás útifű szirup, 250 ml. Összetevők: lándzsás útifű, cukor, méz, ivóvíz, citromsav A lándzsás útifű szirupot baktériumölő, nyálkaoldó hatása miatt elsősorban légzőszervi betegségekre, köhögésre, asztmára alkalmazzuk. Kiváló köhögéscsillapító.

3575 Ft / üveg
14300 Ft/l