Vegyszermentes gazdálkodásból származó körte aszalvány
Aszalt körte: Az aszalt körte A- és C-vitamint, nyomelemeket, ásványi anyagokat, vasat és foszfort tartalmaz. A körtefogyasztás jót tesz az idegeknek, oldja a húgykősavat, salaktalanítja a szervezetet. Jó hatással van az epeproblémákra, az emésztésre, a gyomor- és bélproblémákra is.
Miért fogyasszuk?
• Megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2-vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét.
• Koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően fogyasztásuk az édességek iránti vágyunkat is kielégítheti, valamint kiváló helyettesítői lehetnek egyes desszertek cukoralkotójának.
• Igen magas a rosttartalmuk, ami miatt természetes gyógymódját képezhetik a székrekedésnek.
• Telítettségérzetet biztosítanak.
• Vízben megduzzasztva vagy megfőzve bővül a konyhai felhasználhatóságuk. Ehetjük magában, melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény vagy húsételek töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve.
Vegyszermentes gazdálkodásból származó körte aszalvány
Aszalt körte: Az aszalt körte A- és C-vitamint, nyomelemeket, ásványi anyagokat, vasat és foszfort tartalmaz. A körtefogyasztás jót tesz az idegeknek, oldja a húgykősavat, salaktalanítja a szervezetet. Jó hatással van az epeproblémákra, az emésztésre, a gyomor- és bélproblémákra is.
Miért fogyasszuk?
• Megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2-vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét.
• Koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően fogyasztásuk az édességek iránti vágyunkat is kielégítheti, valamint kiváló helyettesítői lehetnek egyes desszertek cukoralkotójának.
• Igen magas a rosttartalmuk, ami miatt természetes gyógymódját képezhetik a székrekedésnek.
• Telítettségérzetet biztosítanak.
• Vízben megduzzasztva vagy megfőzve bővül a konyhai felhasználhatóságuk. Ehetjük magában, melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény vagy húsételek töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve.