Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Édesburgonya Kisbirtok-Pázmándfalu

Édesburgonya Kisbirtok-Pázmándfalu

Édesburgonya/batáta termesztéssel foglalkozunk. Nagyban befolyásolja életminőségünket, hogy mit eszünk, ezért a vegyszerek teljes mellőzöttségével gazdálkodunk.

Termékek

Fehér húsú édesburgonya / sweetpotato (white)

Vegyszermentesen termesztett fehér húsú batáta. Ezek közül valamelyiknek lila, valamelyiknek fehér a héja. Íze a legkevésbé édes az általunk termesztettek közül. Ízre ez áll a legközelebb a burgonyához. Aki annyira nem rajong az édes ízekért, főként ha köretről van szó, nekik ezt ajánlom.

800 Ft / kg
800 Ft/kg

Lila húsú édesburgonya / sweetpotato (purple)

Vegyszermentesen termesztett lila húsú batáta. Ez a kevésbé ismert különlegesség a többihez képest szárazabb, de elkészítés után már nem lehet érezni ezt a különbséget. Édessége a sárga és a fehér közé sorolható. Ennek a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Minél sötétebb annál több van benne. Az antioxidánsok fő feladata, hogy a szabad gyököket legyőzzék vagy semlegesítsék, így megállítsák azt a láncreakciót, mely komoly károsodást okozna a szervezetünkben. Tehát nagyban hozzájárul egészségünk megóvásához.

1200 Ft / kg
1200 Ft/kg

Sárga húsú édesburgonya / sweetpotato (orange)

Vegyszermentesen termesztett sárga húsú batáta. Sokan a sütőtökhöz hasonlítják az ízét (mi a sütőtököt nem szeretjük, de ezt szívesen fogyasztjuk). Ez a legismertebb fajta kis hazánkban. Béta karotinban gazdag, mely védi a szemünk egészségét.

800 Ft / kg
800 Ft/kg