Fekete káposzta levél - Cavola nero Olaszul Cavolno nero, ami fekete káposztát jelent. Magyarul a fodros kel elnevezést találjuk, de nem találó, mert az íze nem a kelkáposztára hasonlít, nem olyan karakteres, annál semlegesebb ízű. Mi úgy fogyasztjuk, hogy néhány levelet lepárolunk zsiradékon, sóval, fokhagymával, akár bazsalikommal fűszerezve és párolt cukkinivel lesz köret vagy pedig rizsköretbe keverjük. Ez mennyiség kb. 25-30 dkg rizshez elég, ami nálunk 2 főre készül. Vegyszermentesen termesztettük.
Frissen szedett zsenge levelek, vegyszer és műtrágyamentes termesztésből. Készíthetjük gyengén párolva, a nagyon fiatal leveleket akár nyersen is fogyaszthatjuk.
Vegyszermentes tormánkból készült csípős "vírusirtó" finomság, mesterséges adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes. Összetevők: aprított torma, ételecet, só, cukor, olívaolaj.
Évelő hagymafajta, hosszú ideig ad újhagymát. Ásóval válasszuk le a kellő mennyiséget, a felénél többet egyszerre ne. Napos helyre tegyük, az öntözést meghálálja.