Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Andi's Country Kitchen / Andi vidéki konyhája

Mottóm: Jót enni, jól lenni. Az egészséges táplálkozás akkor került előtérbe az életemben, mikor megszületett a lányom. Addig tökéletesen megfelelt egy-egy gyors ebédnek a "zacskós leves", mélyhűtött, húst ókor sem látott panírozott szörnyűségek és társaik. A gyermekemnek viszont a legjobbat szerettem volna adni. Ekkor kezdtem érdeklődni az addig elhanyagolt, nyűgnek tekintett kert iránt. Rájöttem, hogy akkor a legbiztosabb, hogy vegyszermentes ételeket eszünk, ha az a saját kertünkből kerül az asztalra. Mivel a kert óriási, nem csak a saját igényeinket tudja kiszolgálni. A számunkra felesleges terményekből, gyümölcsökből készítem az Éléskamra oldalán található ételeimet.

Őstermelőként nagyon fontosnak találom, hogy asztalunkra minőségi ételek kerüljenek, hiszen a jólléthez hozzátartoznak a jó ételek.

Ételeim alapanyagai permetezés mentes kertemből kerülnek ki. Különféle fűszerkeverékeket, paradicsomból, paprikából készült fogásokat. Különböző gyümölcsös pitéket, fürjtojásból készült házi tésztákat, és hozzájuk illő szószokat vásárolhatsz nálunk, amikhez boldog tojásokat és kertünk alapanyagait használom fel.

Igazi slow food egy vidéki lány konyhájából.

Andó János

Balatonakaliban található kis szőlőbirtokon termett gyümölcsből készül a szőlőlé. Fontosnak tartom a természetességet, így a gyümölcsök hasznosításakor is a legegyszerűbb, ugyanakkor legegészségesebb módszereket választom. A nálam kapható szőlőlevek nem tartalmaznak tartósítószert és adalékanyagot. Tartósításuk hőkezeléssel, szűréssel történik. 

A szőlő mellett más növények termesztésével is ismerkedek, így reményeim szerint kapható lesz nálam mosogatószivacs is a szivacstök hasznosításából. 

 

Angyalporta

Sós Mari vagyok, kistermelőként saját, vegyszermentes kertemből, illetve lakóhelyem, Döbrönte környékén gyűjtött gyógynövényekből, termésekből készítem portékáim, amiket kézműves tevékenységemből adódó ötleteimmel kicsit személyessé is próbálok tenni.

Balter Józsefné őstermelő

Vanyolán élek, ahol a családommal gyógy- és fűszernövény-, illetve zöldségtermesztéssel foglalkozunk, teljes mértékben műtrágya- és vegyszermentesen. Fűben, fában orvosság lakozik, ahogy azt az ismert mondás tartja. Tevékenységünkkel őseink örökségét, a népi gyógyászat feledésbe merült tudását szeretnénk feléleszteni, és minél szélesebb körben ismertté tenni. Gyógyteáinkkal és egyéb termékeinkkel vásárlóink egészségét szolgáljuk.

Becze T. Csongor

Bakonyszücsre 2017-ben költöztem feleségemmel és két gyerekünkkel . Állatokat tartunk és zöldségnövényeket termesztünk a családunk részére vegyszermentesen . Bőseg esetén megosztanánk a terményeket a közösséggel. Üdvözlettel a Becze család.

Biovolf

Volf Tibor

Boksa Erdei Gyümölcstermékek

Erdei növények és gyümölcsök gyűjtésével és feldolgozásával foglalkozunk. Elsősorban vitamindús kevés cukorral készült lekvárokat és szörpöket készítünk. Termékeink között megtalálhatók a saját készítésű termékeink felhasználásával készült sütemények is.

Chilidise, Nagy Gergő

Nagy Gergő vagyok, gazdasági és videkfejlesztési agrármérnök. Celldömölkön élek és gazdálkodok. Palantaneveléssel, zöldség, gyümölcs és chili termesztéssel foglalkozom. Chiliből, mint kistermelő, dolgozok fel többféle kiszerelésben,ízben és erősségben termékeket. Tudatos termesztésben látom a jövőt! Kóstolják meg termékeimet.

 

Dezső János

Finom répa

Diko-Szolg kft

Családi panziók, a Sokoró Fogadó, Sokorópátkán üzemel. Éttermünkben egyre népszerűbbek a házhoz szállított termékeink, így a húsos táljaink és a desszertes dobozaink. Ezért szeretnénk ezeket a termékeket Önöknek is bemutatni, bízva abban, hogy elnyeri az Önök tetszését is.

Egreskert

Esztergályos Ferenc

Esztergályos Ferenc vagyok.Bakonytamásin élek és gazdálkodok.Közel 25 éve termesztek szántóföldi növényeket.Három éve zöldség termesztéssel is foglalkozom.Elsősorban káposzta féléket,fejes káposztát,karfiolt és brokkolit termelek.

Hankó Zoltán Kistermelő

Hankó Féle Házi Termék néven ismert termékeinket igyekszünk mindig a legjobb minőségben az Önök asztalára teremteni. Szívügyünk,hogy mindenki egészségéhez kicsit hozzá tegyünk azzal,hogy csakis természetes,hagyományos módon állítjuk elő a termékeinket, mesterséges anyagok,nitrit,tartósítószer és színezékmentesen. Ismerje meg Ön is munkásságunkat,hisz ahogy a mondás is tartja.." Azt vagy amit megeszel."

Hankóné Kapl Tímea

Hankóné Kapl Tímea vagyok,kistermelő.Férjemmel szeretnénk bebizonyítani az embereknek,hogy a gyümölcsök igazi ízét és zamatát csak színezék és ízfokozók nélkül érdemes fogyasztani. Gyermekünk születése után vált igazán fontossá,hogy kertünk és gyümölcsfáink terméseit nagyszüleink tanítása alapján hasznosítsuk.

Ízes Termékek

Pápai kistermelő vagyok. Nagy, nagy szeretettel, gyógynövényekből készítek különböző finomságokat. Termékeim, a szervezet védekezőképességét hatékonyan támogatják.

Kerekerdő Kincsei

Ganna

Kerper József

Sokuknak ismerős lehetek. Ez nem a véletlen műve. 20 éve a pápai piacon árusítok. De az új idők új szelei elértek engem is és ebben a szimpatikus közösségben szeretném ezt az értékesítési formát kipróbálni. Fő tevékenységem a dísznövény, gyógy- és fűszernövény termesztés. Önellátásra termelek zöldséget, gyümölcsöt, a felesleget itt gondoltam értékesíteni. Minden termékem vegyszer- és műtrágyamentes ( a virág is ). Nagyrészt újra felhasznált cserepet használok, komposztba ültetek és saját szaporítóanyag előállításra törekszem. Ha felkeltettem az érdeklődésüket, kérem tiszteljenek meg a vásárlásukkal. Köszönettel: egy helyi őstermelő.

Lakota mágia ékszerek

Feleségemmel 2009 decembere óta foglalkozunk ékszerkészítéssel. Fő profilunk  "Lakota mágia" fantázianévvel ellátott ásvány-, gyurma-  és gyöngyékszerek, valamint  ékszergyurmával díszített ajándéktárgyak, medálok, karkötők, kanalak, kulcstartók, stb. készítése, amit gyurma@ZOO.lti fantázianéven találhattok meg.

Nagyon szeretjük az ásványokat, és más természetes anyagokat gyöngyfűző technikákkal házasítani, öltöztetni, valamint igazi kihívás számunkra a régi motívumok napjainkban is viselhető ékszerekbe való építése. Kizárólag saját készítésű termékeket találsz kínálatunkban!

Röviden termékeinkről: Minőségi alapanyagokkal, cseh és japán üveggyöngyökkel, valamint valódi ásványokkal dolgozunk. A felhasznált fém alkatrészek minden esetben nikkelmentesek, vagy orvosi fémből készültek.
A  termékek leírásában mindig feltüntetjük a felhasznált alapanyagokat, a méretet, mellyel kapcsolatban fontos információ, hogy üzenet  útján történő egyeztetés szerint a megadottól eltérően is elkészítjük.

Bízunk benne, hogy ékszereink sokszínűsége kiváló lehetőség arra, hogy mindenki találhasson kedvére valót, hiszen ez a cél,

MEGTALÁLNI AZ ÉKSZERT, AMI CSAK RÓLUNK MESÉL!

Örülünk, ha körülnézel nálunk, s köszönjük, ha választásoddal a helyi termelőket, kézműveseket támogatod!
Kellemes időtöltést kívánunk!

Udvardi Zsolt egyéni vállalkozó és Szöllősi Krisztina

Ledó Edit

Saját bio élelmiszereink esetében a termesztés során nem használunk műtrágyát és permetezőszert. A kertet több mint 10 éve biztosan nem kezeltük vegyszerrel. A feldolgozás során nem alkalmazok mesterséges adalékot. Élelmiszereinket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítom elő. Az aszalt gyümölcsök, ivólevek, egyéb készítményeim nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert és kén származékokat.

Élelmiszereinket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítjuk elő. Csomagolásuk újrahasznosítható anyagból készül, a gyártás folyamatának középpontjában a környezettudatosság, a környezetvédelem, és a gazdaságos kiszerelés van minden esetben.

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a gyümölcsök csak frissen fogyasztva fejtik ki jótékony hatásukat, ez tévhit. Az aszalt gyümölcsök is rengeteg áldásos hatással rendelkeznek, így érdemes ezekből is finomságokat készíteni és nem csak az ünnepek alatt.

Az aszalt gyümölcsöknek rengeteg jótékony hatásuk van a szervezetre nézve, többek között segítik az emésztési folyamatokat, csökkentik a gyulladásokat, erősítik az immunrendszert, támogatják a méregtelenítési folyamatokat, a szív- és érrendszer működését, antioxidáns tartalmuk miatt daganatellenes hatásúak, és védenek a különböző baktériumoktól és vírusoktól. A különféle sütemények kedvelt alapanyagai is, ezért érdemes az ünnepi menü részeivé is tenni e gyógyító finomságokat.

Lukácsi Méhészet

"Aki a virágot szereti...a méhek barátja is!"

Lukácsi László vagyok. 2008 óta ismerkedem a méhészettel. A Bakony alján, Kisalföld szélén, Nagygyimót külterületén dolgozik 70 méhcsaládom. Nagyobb mennyiségben repce, akác és vegyes virágmézzel ajándékoznak meg bennünket.

MesterPorta

Sós Mari vagyok, népi játszóházvezetőként számos anyaggal – papír, textil, fém, fa, gyöngy, paraffin, bőr, gipsz, üveg, termések, stb. - dolgozok, s itt található termékeim is ezek felhasználásával készülnek. Környezeti nevelőként fontosnak tartom a hulladéknak tartott anyagok újra hasznosítását, s próbálok előkészített csomagokkal másoknak is kedvet teremteni saját alkotásokhoz.

p-bluedesign

ÖLTÖZKÖDJ OKOSAN!

Czampa Zoltánnak hívnak, pár éve kezdtem el a kékfestéssel, rezerveljárással, természetes indigófestéssel foglalkozni. Fontos számomra a környezetünk, bolygónk védelme, ezért ajándéktárgyaim, ruháim nagy részében is megjelenik az anyagok újrafelhasználása. Sokszor kombinálom például a kékfestő anyagot használt farmerokból kinyert anyagokkal.

Ruháim jó minőségű, természetes alapanyagokból készülnek. Az indigó ugyanis nem szereti a műszálas anyagokat. Egyediek. Nincs két egyforma ruha, egyforma szabás, egyforma minta, még a póló kollekcióknál sem, hiszen szinte lehetetlen kétszer pontosan ugyanazt a színárnyalatot elérni az indigófestésnél.

DRESS SMART!

My name is Zoltán Czampa started traditional bluedeying a few years back. I consider it important to protect our enviroment
so im heavily recycling which shows in my clothes and gifts. 

My clothes are made from high quality natural materials. Because indigo doesnt like synthetic materials.
Unique and you cant find two similiar cloths in fashion because its impossible to make the same shade of blue twice.

Pápai fürjkert és kisgazdaság

Férjemmel pápai őstermelők vagyunk. Több mint 10 éve foglalkozunk fürjekkel. Fürjtojás kínálatunk: étkezési fürjtojás, füstölt fürjtojás, almaecetes céklás fürjtojás.

A gazdálkodás keretén belül törekszünk a vegyszermentes termelésre. Saját és családi felhasználáson kívül termelt termékeinket itt a közösségben értékesítjük. Termékeink között zöldség és gyümölcsfélék szezonálisan szerepelnek, valamint szabadtartásos tyúkok tojásai.

 

 

Pethő Attila

Őseink az önellátást szem előtt tartva, mindig vegyszermentesen termeltek. Mi is ezt az utat folytatjuk, figyelmen kívül hagyva az aktuális divatokat (vegyszeres növényvédelem, öko, bio, organikus frinc-franc). Természeti teremtett lények vagyunk. Ebből következik, hogy a természetben minden megtalálható ami a boldogságunkhoz és egészségünkhöz szükséges. Ma és mindörökké. Mi ebben nemcsak hiszünk, hanem tesszük is. Reméljük találtok termékeink között kedvetekre valót!

ReKacs Design

Kovács Kati vagyok. Elsősorban papírból fonok kosarakat, de szívesen kötök, horgolok és varrok is. Munkáim lényege a környezettudatosság, az újrahasznosítás. Mottóm: Az anyag nem vész el csak átalakul. A Facebookon megtalálsz: ReKacs Design.

Strommer Ferencné egyéni vállalkozó

Nagymamánk által olyan sok szeretettel készített finomságot, a sokak által kedvelt és rengeteg ízkombinációban elérhető édességet szeretném mások számára is megismertetni és megszeretettni. Réteseimet a legnagyobb gondosággal válogatott alapanyagokból állítom össze, melyet a nagymamáink által is ismert hagyományos technikával kézzel nyújtok ki, és töltök meg. Kínálatom 7 különböző rétest tartalmaz, mely 6 édes és 1 sós ízvilágot jelenít meg. Édes ízvilágban megjelenik az almás, almás-mákos, meggyes-mákos, meggyes, túros, tökös-mákos. A sós ízvilágot kedvelők számára káposztás rétessel kedveskedek. Kérés esetére azonban bármilyen más ízvilágot elkészítek. Réteseink sütésre kész fagyasztott állapotban kínálom, így akár a vendégek érkezése előtt pár perccel is házi finomsággal kedveskedhetünk a számukra, vagy akár magunkat is meglephetjük egy igazi gyerekkorunkat idéző süteménnyel.

Kérdés esetén keressenek bátran! 

Anita

 

Szalmafonó Kézművesbolt

Csuhé, gyékény és szalma felhasználásával készítünk egyedi használati, dísz-, és ajándéktárgyakat. Több mint 15 éve foglalkozunk szalmafonással. Igyekszünk a hagyományos technikák alkalmazásával a mai kor igényeinek is megfelelő tárgyakat alkotni.

A szalmafonás mellett horgolt, varrott termékékeink is vannak: szundikendők, figurák, ékszerek, manók.

Fontosnak tartjuk a népi hagyományok őrzését, továbbadását, ezért szívesen tartunk hagyományőrző kézműves bemutatókat, foglalkozásokat.

 

Benedekné Gosztonyi Hajnalka és Benedek Gábor

Szent Vendel Sajtműhely

Családi gazdaságunkat 10 éve indítottuk útjára Pusztagyimóton. Egész éven át legelőn tartott magyartarka teheneink tejéből készítjük sajtjainkat. Gazdaságunkban növényvédő szert, műtrágyát és hozam fokozót nem haszálunk, ugyanígy a tej feldolgozása is környezet tudatos módon történik.

Váczi Tamás e.v. (Sobri Tanya)

Nyúlon, a Pándzsa partján található öt hektáros, bekerített karámrendszerből álló, ökológiai alapokon működő gazdaságunk, ahol húsmarhákat tartunk. Fajtájuk Blonde d' Aquitane és A charolais. Az állatok nálunk születnek, hat hónapos korukig az anyjuk mellett növekednek, majd saját magunk által termelt takarmánnyal etetjük őket. A hízó bikákat és üszőket kistermelői keretek között dolgozzuk fel és közvetlenül a fogyasztóknak kínáljuk eladásra. Terméklistánk folyamatosan bővül, igyekszünk eleget tenni a vásárlói kéréseknek. Termékeink között megtalálhatóak a legnépszerűbb steak-húsok, (Rib eye, T-bone, Tomahawk, bélszín, szegyfejhús stb.) pörköltnek, sülteknek való húsok (nyak, lábszár, lapocka, stefánia, fartő-spitz, fehérpecsenye, feketepecsenye stb.) és különféle pácolt húsok(mézes, BBQ, argentín), és az eredeti adalékmentes hamburgerpogácsa.