Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Hüvelyesek, gabonafélék

Barna lencse / Lentils

A barna lencse Európa-szerte ez a legkedveltebb. Lapos, kerek szemű, minél apróbb, annál hamarabb megpuhul. Főzés előtt több órára vagy egész éjszakára be kell áztatni. Főzelékét és levesét babérlevéllel, borsikafűvel, citrommal, fokhagymával, pirospaprikával ízesítheted. Salátához és fasírthoz is ez a legjobb.

295 Ft / csomag
1180 Ft/kg

Csicseriborsó / Cicer

A csicseriborsó a reformkonyha népszerű alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt.

295 Ft / csomag
1180 Ft/kg

Fehér bab / White bean

Apró szemű fehérbab. A fehér bab keményítőben gazdag, ezért zsír elégetésére ösztönzi a szervezetet. Előételek, egytálételek, levesek, saláták készítéséhez alkalmas.

250 Ft / csomag
1000 Ft/kg

Felezett sárgaborsó 250 gramm

A felezett sárgaborsó tulajdonképpen zöldborsószem hántolt, szárított, külső halvány héjuktól megszabadított két, lencsealakú részre esve. Rosttartalma a héj eltávolítása miatt alacsonyabb, azonban bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, sok fehérjét tartalmaz, ezért laktatja a gyomrot, táplálja az izmokat, nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatású. A vegetáriánusok, vegánok számára ideális táplálék, mert benne van az, ami a húsban. A benne lévő B1- és B2-vitamin és a magnézium kedvezően befolyásolja az idegrendszer működését. Káliumtartalma révén csökkenti a vérnyomást, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Képes szabályozni a vérnyomást és a koleszterinszintet, kiváló a rosttartalma, gazdag pantotén savban (B5-vitamin), biotinban (B7-vitamin), folsavban, E-vitaminban, nem mellékesen sok nélkülözhetetlen ásványi sót, illetve kis mennyiségű C-vitamint és karotint tartalmaz. További értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket is tartalmaz, mint például kalcium, molibdén, vas és foszfor. A többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá a fokhagyma, rozmaring, koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb elkészítési módja a főzelék. Összetevők: felezett sárgaborsó Tárolása: Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban. Tápérték 100 g-ban Egy adagban (50 g) RI%* 50 g-ban Energiaérték 1345 kJ / 321 kcal 673 kJ / 161 kcal 8% Zsír – Telített zsírsavak 1,4 g 0,22 g 0,7 g 0,11 g 1% 1% Szénhidrát – Cukor 45,2 g 0,8 g 22,6 g 0,4 g 9% <1% Rost 15,0 g 7,5 g – Fehérje 23,8 g 11,9 g 24% Só** 0,08 g 0,04 g 1%  

199 Ft / zacskó
796 Ft/kg

Sárga lencse / Yellow lentils

A sárga lencse élénk színével és enyhén diós, édeskés ízével tűnik ki. Látványos köretet készíthetsz belőle. Candida-diéta alatt is fogyaszthatod. Hideg vízben feltéve megpuhul maximum 25 perc alatt, ha előzőleg legalább 2 órára beáztatod. Próbáld ki curryporral fűszerezve!

370 Ft / csomag
1480 Ft/kg

Vörös lencse / Red lentils

A lencse gazdag különféle tápanyagokban, a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás, 24-26 % fehérjét tartalmaz, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza. Emészthetőség szempontjából kedvezőbb, mint például a bab, vagy a borsó. Vegetáriánusok egyik kedvenc és gyakran fogyasztott étele. Az állati fehérjeforrásokkal szemben nagy előnye, hogy nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat, fehérjében és aminosavakban mégis gazdag táplálékunk. Szénhidráttartalma jelentős, azonban mivel lassan felszívódó formában tartalmazza azokat, mérsékelten emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek étrendjében is megállja a helyét.

359 Ft / csomag
1436 Ft/kg