Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Hüvelyesek, gabonafélék

Felezett sárgaborsó 250 gramm

A felezett sárgaborsó tulajdonképpen zöldborsószem hántolt, szárított, külső halvány héjuktól megszabadított két, lencsealakú részre esve. Rosttartalma a héj eltávolítása miatt alacsonyabb, azonban bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, sok fehérjét tartalmaz, ezért laktatja a gyomrot, táplálja az izmokat, nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatású. A vegetáriánusok, vegánok számára ideális táplálék, mert benne van az, ami a húsban. A benne lévő B1- és B2-vitamin és a magnézium kedvezően befolyásolja az idegrendszer működését. Káliumtartalma révén csökkenti a vérnyomást, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Képes szabályozni a vérnyomást és a koleszterinszintet, kiváló a rosttartalma, gazdag pantotén savban (B5-vitamin), biotinban (B7-vitamin), folsavban, E-vitaminban, nem mellékesen sok nélkülözhetetlen ásványi sót, illetve kis mennyiségű C-vitamint és karotint tartalmaz. További értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket is tartalmaz, mint például kalcium, molibdén, vas és foszfor. A többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá a fokhagyma, rozmaring, koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb elkészítési módja a főzelék. Összetevők: felezett sárgaborsó Tárolása: Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban. Tápérték 100 g-ban Egy adagban (50 g) RI%* 50 g-ban Energiaérték 1345 kJ / 321 kcal 673 kJ / 161 kcal 8% Zsír – Telített zsírsavak 1,4 g 0,22 g 0,7 g 0,11 g 1% 1% Szénhidrát – Cukor 45,2 g 0,8 g 22,6 g 0,4 g 9% <1% Rost 15,0 g 7,5 g – Fehérje 23,8 g 11,9 g 24% Só** 0,08 g 0,04 g 1%  

199 Ft / zacskó
796 Ft/kg