Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Illés Ferenc őstermelő

Illés Ferenc őstermelő

Pápán, az Öreghegyben termesztek többnyire zöldségeket, gyümölcsöket. Gyerekkoromban Nagyapámtól, Nagyanyámtól tanultam a föld, a növények, állatok szeretetét, és Édesapám is zöldség-gyümölcstermesztéssel foglalkozott nyugdíjas éveiben. Legidősebb fiúként ezt az örökséget ápolva és a földet, gyümölcsöskertet rám hagyva folytatom tevékenységüket.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio élelmiszerre
tojásmentes- élelmiszerre
tejmentes- élelmiszerre
cukormentes- élelmiszerre
állatkísérletmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
pálmaolajmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
parabénmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
gluténmentes- élelmiszerre
vegán- élelmiszerre, kozmetikumra, tisztítószerre
Ár szerint

Fekete káposzta levél - Cavolo nero

Fekete káposzta levél - Cavola nero Olaszul Cavolno nero, ami fekete káposztát jelent. Magyarul a fodros kel elnevezést találjuk, de nem találó, mert az íze nem a kelkáposztára hasonlít, nem olyan karakteres, annál semlegesebb ízű. Mi úgy fogyasztjuk, hogy néhány levelet lepárolunk zsiradékon, sóval, fokhagymával, akár bazsalikommal fűszerezve és párolt cukkinivel lesz köret vagy pedig rizsköretbe keverjük. Ez mennyiség kb. 25-30 dkg rizshez elég, ami nálunk 2 főre készül. Vegyszermentesen termesztettük.

300 Ft / csomó
3 Ft/g

Tyúk tojás szabad tartásból 10 db

Tyúkjainkat egész évben szabadon tartjuk a kertben csüngőhasú malacainkkal és a ludakkal együtt. A malacok és a tyúkok együtt járják a kertet. Amit a malacok feltúrnak, abból a tyúkok kapirgálnak. Változtatos növényvilágban csipegetnek, rovarokat összeszednek. Kiegészítésképpen kapnak kukoricát, árpát, búzát. A tojások mérete és színe is különböző, ahogy a tyúkok színe is, vöröstől a fehéren át a feketéig, tarkáig. A fekete tyúknak a tojáshéja fehéres. A tojás sárgájának színe attól függ mit esznek, télen amikor sok sütőtököt kapnak, akkor sokkal sárgább, valamint a kukoricától is sárgább. Ha világosabb a sárgája, az sem rossz jel, csupán mást kaptak, de a táplálékuk tápanyagban gazdag és természetes. Ez érződik is a tojás ízén. Méretük vegyes, amekkorát tojnak a tyúkok,nem osztályozzuk őket. Kevés tyúkunk van, a tojásukkal saját konyhánkat látjuk el, a felesleget megosztjuk szívesen az Éléskamra azon vásárlóival, akik számára érték a minőségi élelmiszer.  

900 Ft / doboz
90 Ft/db