Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Magvak, lisztek, őrlemények / Grains

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
biodinamikus, bio élelmiszerre
tojásmentes- élelmiszerre
tejmentes- élelmiszerre
cukormentes- élelmiszerre
állatkísérletmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
pálmaolajmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
parabénmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
gluténmentes- élelmiszerre
vegán- élelmiszerre, kozmetikumra, tisztítószerre
További szűrők
Ár szerint

Almarost 250 gr

Természetes almarost 66% élelmi rosttal Vegán, gluténmentes A természetes almarost 66% élelmi rostot tartalmaz, pektin tartalma 25,1%. A pektin a legértékesebb, mivel vízoldhatósága miatt a hasznos bélbaktériumok segítségével butirátra (vajsav) fermentálódik, ami a vastagbél hámsejtek és a májsejtek mitokondriumának elengedhetetlen tápláléka. A bél, a máj és a bél-agy tengely megfelelő működéséhez szükséges butirát mennyiség napi 15 gramm pektin elfogyasztásával megoldható, amely 60g almarostnak felel meg. az általunk forgalmazott almarost nem ipari termelésből származik. Fogyasztása ajánlott: különböző bélproblémák megelőzésére (pl. vastagbél polip) májműködés támogatására székrekedésben szenvedőknek cukorbetegeknek fogyókúrázóknak (teltségérzetet ad) magas koleszterin esetén érbetegségek kockázatának csökkentésére Felhasználási javaslat: Joghurtba, turmix italokba vagy zöldséglevekbe keverve, Akár házi kenyér, sütemény,palacsinta összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas. Ajánlott napi adag: 20-30g sok folyadékkal (2-3 púpozott evőkanál) Gyártó: Mester és Major Kft.

575 Ft / db
2.3 Ft/g

Almarost 500 gr

Természetes almarost 66% élelmi rosttal Vegán, gluténmentes A természetes almarost 66% élelmi rostot tartalmaz, pektin tartalma 25,1%. A pektin a legértékesebb, mivel vízoldhatósága miatt a hasznos bélbaktériumok segítségével butirátra (vajsav) fermentálódik, ami a vastagbél hámsejtek és a májsejtek mitokondriumának elengedhetetlen tápláléka. A bél, a máj és a bél-agy tengely megfelelő működéséhez szükséges butirát mennyiség napi 15 gramm pektin elfogyasztásával megoldható, amely 60g almarostnak felel meg. az általunk forgalmazott almarost nem ipari termelésből származik. Fogyasztása ajánlott: különböző bélproblémák megelőzésére (pl. vastagbél polip) májműködés támogatására székrekedésben szenvedőknek cukorbetegeknek fogyókúrázóknak (teltségérzetet ad) magas koleszterin esetén érbetegségek kockázatának csökkentésére Felhasználási javaslat: Joghurtba, turmix italokba vagy zöldséglevekbe keverve, Akár házi kenyér, sütemény,palacsinta összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas. Ajánlott napi adag: 20-30g sok folyadékkal (2-3 púpozott evőkanál) Gyártó: Mester és Major Kft.

1050 Ft / db
2.1 Ft/g

Hajdina / Saracen corn

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják!!! A hajdina több évszázaddal ezelőtt mindennapi tápláléknak számított, és leginkább kását készítettek belőle. Amikor nem volt elég bőséges a búzatermés, akkor hajdinával pótolták. Hozzánk minden bizonnyal tatár közvetítéssel jutott el, és azóta is bőséggel és könnyedén megterem mindenfelé. Népies elnevezése pohánka, tatárka vagy tatárbúza.  Érdemes belőle minél többet fogyasztani, hiszen annyi jó tulajdonsággal bír, hogy nyugodtan a trendi szuperélelmiszerek közé is sorolhatnánk. Nagyon magas a rosttartalma, ezért jó hatással van az emésztőrendszerre. Többféle B–vitamin is található benne nagy mennyiségben, de nincs híján   E- és C-vitaminnak sem. Megtalálható benne a cink, a réz, a mangán, a kalcium, a magnézium. Segít a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hat a koleszterinszintre, és cukorbetegeknek is kimondottan javasolt a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozza a vérnyomást. Candidásoknak is kimondottan ajánlott. Köztudottan melegítő hatású, így most a téli hűvös időszakban kimondottan javasolt élelmiszer, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak. A hajdina magját őrölve lisztként, vagy egészben használjuk fel. A magot meg is pörkölhetjük, akkor enyhén diós ízt kölcsönöz az ételnek. Hajdinából készíthetünk levest, levesbetétet, köretet, kását (reggelinek is remek). Ez utóbbi sokféleképpen ízesíthető, variálható. Gazdagíthatunk vele darált húsos töltelékeket, és édesség is készülhet belőle. Tápérték: 100g termékben Energia        1448 kJ (346 kcal) Zsír               2,7 g -amelyből telített zsírsavak                  0 g Szénhidrát    63,3 g -amelyből cukrok             0 g Fehérje         12,6 g Rost              5,9 g Só                 0,01 g Eltartható: 2022.12.31 Származási hely: Lengyelország  

565 Ft / csomag
2260 Ft/kg