Saját vegyszermentes termesztésű babunk és fokhagymánk felhasználásával készül a hummusz. Nagyon finom akár tortilla chipsszel vagy pirítós kenyérrel is. Zöldségekkel vagy friss zöldsalátával tökéletes, tápláló vegán fogás vagy kiváló előétel. Összetevők: bab, szezámmag, olívaolaj, fokhagyma, citromlé, só, chilipehely Frissen készül, rövid eltarthatóságú! Felbontás után, hűtőben egy hétig tárolható.
Bio minőségű, saját készítésű szűretlen almaecet, mely vegyszermentes almából készül, természetes érleléssel. Összetevők: Alma, ivóvíz, cukor Az almaecet jótékony hatását elsősorban az ecetsavnak köszönheti, de ha egy almaecet nyers, az azt is jelenti, hogy enzimekben gazdag, így már önmagában is segít az emésztésben. Épp ezért érdemes pasztörizálatlan, bio, szűretlen almaecetet választani. A desztillált, pasztőrizált almaecet pH értéke 2-2.5. Ez valamivel alacsonyabb, mint a bio, szűretlen, pasztőrizálatlan almaeceté, aminek eredetileg 3.3-3.5 között van a pH-ja, ami pont optimális, ezért tud pozitív hatást gyakorolni a szervezetre. Az almaecetet nem szükséges hűtőben tárolni, szobahőmérsékleten is eláll, akár 5 évig is, lezárni sem kell csak egy vászondarabbal lekötni az üveg száját, hogy tovább tarthasson az érési folyamat! Tárolás közben, ha még tart az érés kialakulhat a tetején egy kocsonyás réteg, ezt hívjuk ecetágynak. Ezt egy tiszta üvegbe való átfejtéssel el tudjuk távolítani. Ha szeretnénk saját ecetet készíteni, érdemes eltenni az ecetágyat, mert segíti az új ecet gyorsabb érését.
Kiváló alap az olaszos tészta ételekhez, mártásokhoz.
Házias lecsó napérlelte paradicsomból / Hungarian ratatouille 2 - 4 főre, 500 ml Tartalmaz: Vegyszermentesen termesztett, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fűszerpaprika, oliva olaj, só, bors.
Pumpkin seed cream with basil Összetevők: tökmag, tökmagolaj, bazsalikom, só
Pumpkin seed cream with garlic Összetevők: tökmag, tökmagolaj, fokhagyma, só