Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Regisztráció

Regisztráció

+36

Számlázási adatok, számla kérés esetén

Nyilatkozat

Pápa Éléskamra bevásárló közösség egy civil kezdeményezés, mely a helyi gazdaság megerősítésén, sőt újraélesztésén dolgozik. Valódi helyi terméket előállító termelőket fogadunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését, és a valódi munkahelyek létrejöttét. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít.

Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek mellett, ezért a Kosár működése során az ilyen termékeket részesítjük előnyben.

Közösséget szervezünk, ez adja kezdeményezésünk lelkét. Kosár közösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek.

 • Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait, és bemutatják termelési folyamataikat.
 • Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak, és felelősséget éreznek a helyi gazdaság iránt.
 • Olyan önkéntes segítőket várunk, akik felismerik, hogy ennek a szép ideának a megvalósulásához tettek kellenek, melyet munkájukkal önzetlenül segítenek.

A közösség működését egy internetes rendelési felület segíti, ahol a Pápai Éléskamra termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. Az előrendeléseket minden kedden 24:00 óráig kell megejteni. A rendszer a rendeléseket eljuttatja a termelőkhöz, akik a csütörtöki átadási napra elhozzák a rendelt termékeket. Önkénteseink csütörtökön a vevők számára - egy a rendszer által generált vevőkódon - személyre szabva ládákba állítják össze a leadott rendeléseket.

A Nyíregyházi Kosár Közösség 2013 májusa óta sikeresen működik, példát adva a Pápai Éléskamra kezdeményezése számára. Céljaink között szerepelnek olyan tevékenységek, mint a

 • hulladékszegény vásárlás fejlesztése
 • tudatos fogyasztást segítő rendszerünk, a Termék Minősítő Rendszer kidolgozása ( TMR )

 

Ezek a tevékenységek a gyakorlati életben segítik a szociális viszonyaink átalakulását és a fogyasztói szemléletformálást egy fenntarthatóbb jövő felé.

Kérjük regisztrációját abban az esetben érvényesítse, ha ezekkel a gondolatokkal tud azonosulni, és az általunk kialakított vásárlási módhoz alkalmazkodni, melyek a következők:

 

 • Törekszem a helyi termékek vásárlására, támogatva a helyi gazdaság megerősödését, ezáltal új munkahelyek létrejöttét és a helyi megélhetést. A pénz helyben megvalósuló körforgása mindannyiunk közös érdeke.
 • Elfogadom, hogy a helyi termékek választéka szezonális, az árakban pedig – a Pápai Éléskamra bevásárlóközösség szándéka szerint - a tisztességes haszon jelenik meg. Vásárlási szokásaimat igyekszem a Közösség által meghatározott keretekhez igazítani (webes rendelés, átvételi nap).
 • Az általam megrendelt termékeket csütörtök délután 16.30-18.30 óra között átveszem, annak akadályoztatását időben megoldom.
 • A Közösség rendszer által működtetett hulladékszegény csomagolást támogatom, aktív részvételemmel a szütyők és egyéb többutas csomagolóanyagok körforgását segítem.
 • Amennyiben tudok élni a Közösség által nyújtott limitált kiszállítási lehetőséggel, a folyamatot a megadott címen való tartózkodásommal segítem.
 • Amennyiben a regisztrációs adataim változnak, ezen a felületen is javítom azokat, hogy az aktuális hírekről, és helyzetekről értesítést kaphassak.
 • A Pápai Éléskamra bevásárlóközösségben való részvételemmel egy szociális kísérlet hajtunk végre, annak igazolására, hogy tudunk, sőt akarunk a saját érdeken túl gondolkodva cselekedni közös jövőnk érdekében, melynek fő hívószavai a bizalom és az egymás segítése.

Egyetértek a Pápai Éléskamra Közösség által megfogalmazott értékekkel, vásárlásommal támogatom azok érvényesülését.

* A profilkép maximális méret 1000px*1000px (ideálisan 150px*150px) és 2MB lehet. JPG vagy PNG formátum. Ezt később, a regisztrációd jóváhagyása után is feltöltheted majd az adminisztrátori felületen.

Nyilatkozat

Termelőként a Pápai Éléskamra bevásárló közösség tagja szeretnék lenni.

A bevásárló közösség vevői számára saját termelésű/készítésű termékeket állítok elő és forgalmazok. Részvételemmel hozzájárulok a helyi gazdaság élénkítéséhez, a helyben való megélhetéshez.

Termelési folyamataimban a környezetet kímélő megoldásokat részesítem előnyben, minőségi élelmiszer előállításával igyekszem kiérdemelni és megtartani vásárlóim bizalmát. Termékeimnek a Pápai Éléskamrában való forgalmazásakor, csak annyi csomagolóanyagot használok, amennyi feltétlenül szükséges.

Az általam kínált termékekben a költségek és a piac által meghatározott tisztességes árat érvényesítem.

A Pápai Éléskamra bevásárló közösséghez való csatlakozásommal vállalom, hogy a Pápai Éléskamrából származó bevételem egy részét támogatásként felajánlom a Közösség szervező munkájának segítésére.

Termékeimért felelősséget vállalok. Az előállítás folyamataira vonatkozó mindenkori törvényeket és jogszabályokat betartom. A termékeim minősítéseit a Közösség számára nyilvánossá teszem.

Az átvevő pontokon való értékesítés során a mindenkori jogszabályoknak megfelelő nyugtaadási kötelezettségnek eleget teszek, ennek elmaradása esetén a felelősség engem terhel.

Termelési tevékenységem a Pápai Éléskamra bevásárló közösség számára nyilvános, egyeztetett időpontban látogatható.

A Közösség működési szabályait be tudom tartani, és partner kívánok lenni, a rám háruló feltételek vállalásával.

Együttműködési szerződés őstermelők, kistermelők számára: Letöltés

Együttműkiödési szerződés egyéni és társas vállalkozásos, civil szervezetek, szociális szövetkezetek számára: Letöltés