Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Papod" sajtunk mosott kérgű lágysajt, 2 féle nemespenésszel és brevibaktériummal (rúzzsal) érlelt. Ízvilága a legkarakteresebb a sajtjaink közül. 6 hét érlelés után értékesítjük. Mivel nemespenésszel érlelt, a vágás helyén, ha úgy hagyjuk 4-5 napot, megjelenik a nemespenész, mely egy természetes folyamat ("visszacsomagolja" magát a sajt).Ez a jelenség sem a sajt minőségét, sem pedig fogyaszthatóságát nem befolyásolja.
Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Som" sajtunk viaszolt kérgű lágy-, félkemény sajt. Szájban omló állagú, ízvilága enyhe. 6 hét érlelés után értékesítjük. Friss fogyasztásra ajánljuk.
Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Szömörke" sajtunk piros viaszolt kérgű, kemény sajt (a viasz réteget vékonyan levágva lehet eltávolítani). Minimum 3 hónap érlelés után értékesítjük, ebből kifolyólag már elkezdődik a zsírbomlás is a sajtban, ami markánsabb ízzel jár. Reszelve adja ki legjobban az ízét. Szépen piruló fajta.
Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Tilos" sajtunk mosott kérgű félkemény sajt, 2 féle nemespenésszel és brevibaktériummal (rúzzsal) érlelet. Ízvilága kellemesen karakteres. 2 hónap érlelés után értékesítjük. Mivel nemespenésszel érlelt, a vágás helyén, ha úgy hagyjuk 4-5 napot, megjelenik a nemespenész, mely egy természetes folyamat ("visszacsomagolja" magát a sajt). Ez a jelenség sem a sajt minőségét, sem pedig fogyaszthatóságát nem befolyásolja.
Gyúrt sajt, aszalt-sárgabarackkal töltve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül.
Gyúrt sajt, aszalt-szilvával töltve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül.
Gyúrt sajt, bükkfaforgácson füstölve, barbecues fűszerrel fűszerezve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül.
Gyúrt sajt, bükkfaforgácson füstölve, chili fűszerrel fűszerezve.
Közeleg az év legszebb hónapja. Sok ünnepi alkalommal. Ha te is készülsz vendégfogadásra egy sajttállal mindneki kedvében járhatsz. Ha szeretnél, kérlek hívj a 06203163814 telefonszámon, ahol megbeszélhetjük a te elképzelésednek, ízlésednek megfelelő tálat és annak méretét. Ihletet a facebook oldalunkról meríthetsz: Hugi sajt - házi készítésű kézműves sajtok.