Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Cserepes növények

Kerper József

Álló muskátli tarka levelű

 Egy dekorativ tarka levelű fajta, szimpla halványpiros virággal.

500 Ft / db
500 Ft/db
Kerper József

Angol muskátli kisvirágú

500 Ft / db
500 Ft/db
Kerper József

Bazsarózsa ( rózsaszín )

1500 Ft / db
1500 Ft/db
Kerper József

Borsmenta cserépben

Az egyik legaromásabb mentaféle, epeproblémák esetén teája mindig segít.

400 Ft / db
400 Ft/db
Kerper József

Bubifejecske ( Párnafű )

Korzika, Szardínia szigetén őshonos levéldísznövény. Félárnyákba ideális, meleget nem szereti, fürdőszobában, ablak alatt gyönyörű zöld  zuhatagot alkot. Kedveli a párás környezetet. Nagyon nitrogénigényes, ha nem akar fejlődni, ültessük át tápanyagdús új, laza szerkezetű talajba. Bármikor metszhető, formára vágható,sok örömet fog okozni!

400 Ft / db
400 Ft/db
Balter Józsefné őstermelő
Balter Józsefné őstermelő

Cserepes kerti ruta / Herb of Grace in pot

Napfényigényes, közepes vízigényű, nagy bokrot nevel (0,5-1 m), évelő. Levelei kékeszöldek, apró virágai halványsárgák. Dísznövényként is szépen mutat.  Társnövényként általában serkenti más növények fejlődését, de a bazsalikom nem szereti (az ókori Rómában a zsálya társnövénye volt a hagyomány szerint). Illatos, aromás levele fűszerként használható pl. marhahús bedörzsölésére.  Leveleit (amelyről a franci kártya treff jele készült) 1-2 napra kell vízbe áztatni, amellyel lepermetezzük a csiga ellen védeni kívánt növényeket.

400 Ft / db
400 Ft/db
Balter Józsefné őstermelő

Cserepes oregánó / Oregano in pot

Az oregánó vagy más néven szurokfű az ajakosok családjába tartozó lágyszárú évelő félcserje. A Földközi-tenger medencéjében honos, de már szinte egész Európában széles körben elterjedt gyógy- és fűszernövény. Természetes élőhelye a száraz ligeterdők, rétek és erdőszélek. Tarackokkal kúszó gyökérzetén járulékos gyökerek fejlődnek, melyek dúsan és hamar behálózzák a talajt. A körülbelül 60 cm-re megnövő oregánó levelei tojásdad alakúak és családjára jellemzően keresztben átellenesen állnak felálló szárán. A hajtások végén álfüzérben nyílnak lila színben pompázó virágai. Virágzási ideje hosszú, júniustól szeptemberig tart. Talajigényeit tekintve nem válogatós, a szélsőséges talajtípusokon is megél. Víz- és tápanyagigénye sem túl nagy.

400 Ft / db
400 Ft/db
Balter Józsefné őstermelő
Kerper József

Dalmát harangvirág

Teljesen fagytűrő növény, szép kék virágokkal. Alacsonyan terül, hosszan virágzik és rokonaival ellentétben jól birja a napot.

500 Ft / db
500 Ft/db
Kerper József

Fejes saláta pohárban

Mielőbb ültessük ki, olyan mélyre tegyük, ahogy a pohárban volt.

100 Ft / db
100 Ft/db
Kerper József

Feketeszem ( Thunbergia )

Csodálatos egynyári kúszónövény, egy, másfél méterre felfut, támasztékot igényel. Napos vagy félárnyékos helyet kedvel, a szabadba csak május közepétől tegyük ki, addig is csipkedjük vissza a hajtáscsúcsokat, hogy bokrosodjon.

1000 Ft / db
1000 Ft/db