Korzika, Szardínia szigetén őshonos levéldísznövény. Félárnyákba ideális, meleget nem szereti, fürdőszobában, ablak alatt gyönyörű zöld zuhatagot alkot. Kedveli a párás környezetet. Nagyon nitrogénigényes, ha nem akar fejlődni, ültessük át tápanyagdús új, laza szerkezetű talajba. Bármikor metszhető, formára vágható,sok örömet fog okozni!
15-20cm magas növényt szállítok 12 cm-es cserépben. Napos helyet kedvelő mediterrán növény, nemcsak fűszer, gyógynövény is.
Teljes napot igénylő növények, gyakorlatilag gondozásmentesek. A pangó viz az egyedüli ellenségük.
Retekmag (radish seed) csíráztatásra 200 g (Raphanus sativus) Felhasználási javaslat: Csíráztatás: 8 óra áztatás után. Öblítés: naponta kétszer. Csírázási idő: 3-4 nap. Csíra hossza: kb. 3 mm Enyhén csípős ízű. Tárolás: száraz, hűvös helyen Származási hely: Olaszország
Klasszikus fűszernövény,sok jó tulajdonsággal. Pangó vizet nem tűri,száraz, meleg fekvést igényel.Az első években takarjuk a tövét avarral, szalmával.
Nem csak disznövény, fogyasztható,kellemesen csipős, pikáns a levele és a virága is. Ételdiszitésre kiválóan alkalmas. Az inyenc konyha nélkülözhetetlen része! Nem fagytűrő növény, nyárra kitehetjük a szabadba, félárnyékba, ahol szépen elterül.
Nem képez gumót, de fagymentes helyen teleltetve tavaszig szedhetjük a zöldjét.
Az alsó leveleit használjuk fel először, egyszerre a harmadánál többet ne. Diszithetünk vele ételeket, vagy tehetjük szendvicsbe.