Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Pápai fürjkert és kisgazdaság

Pápai fürjkert és kisgazdaság

Férjemmel pápai őstermelők vagyunk. Több mint 10 éve foglalkozunk fürjekkel. Fürjtojás kínálatunk: étkezési fürjtojás, füstölt fürjtojás, almaecetes céklás fürjtojás. Termékeink között megtaláljátok a fürjtojásos házi tésztákat is.

A gazdálkodás keretén belül törekszünk a vegyszermentes termelésre. Saját és családi felhasználáson kívül termelt termékeinket itt a közösségben értékesítjük. Termékeink között zöldség és gyümölcsfélék szezonálisan szerepelnek, valamint tápmentes, kapírgálós tyúkok tojásai.

 

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio élelmiszerre
tojásmentes- élelmiszerre
tejmentes- élelmiszerre
cukormentes- élelmiszerre
állatkísérletmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
pálmaolajmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
parabénmentes- kozmetikumra, tisztítószerre
gluténmentes- élelmiszerre
vegán- élelmiszerre, kozmetikumra, tisztítószerre
Ár szerint

Fürjtojás (étkezési) 12 db / Quail egg

Tojásallergiások is fogyaszthatják. A fürjtojás apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindíg más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Mindössze 10-15 grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes a beltartalma: proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, mivel bizonyos mikroorganizmusok ellen hat (szétroncsolja a sejtfalukban található fehérjét, a mureint). A lizozim többek között a könnyben, az emberi nyálban és a tojásfehérjében található meg. A fürjtojást több állapot, betegség esetén kúraszerűen ajánlják: így például légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra javasolják. Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat.  Keményre főzve, mind miniatűr tükörtojássá sütve rendkívül mutatós díszítőeleme lehet szendvicseknek, salátáknak, aszpikos ételkölteményeknek, praktikus levesbetét is készíthető belőle, hiszen egy-egy csészényi leveshez épp megfelelő méretű. Ugyanakkor jóval több egyszerű dísznél, nagyon finom falat is, akár héjában főzve, akár feltörve buggyantott tojásként, akár sütve vagy édességgé habosítva tesszük is asztalra. A méretbeli különbség ellenére (nagyjából öt fürjtojás tesz ki egy tyúktojást) szinte minden tojásétel elkészíthető belőle. Mélyalmos ketreces tartásból származik.  12 db/doboz

700 Ft / doboz
58 Ft/db

Fürjtojásos csigatészta 200 g

Saját gazdaságunkból származó fürjtojásból készült házi levestészta. Összetevők: fürjtojás, Királybúzaliszt, víz

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Fürjtojásos eperlevél 200 g

Saját gazdaságunkból származó 32 db fürjtojásból készült házi levestészta. Összetevők: fürjtojás, Királybúzaliszt, víz

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Fürjtojásos gyufatészta 200g/400 g

Saját gazdaságunkból származó fürjtojásos házi tészta. Sokan csak a halászléhez használják ezt a fajta tésztát. Lehet belőle készíteni túrós-, grízes-, mákos-, diós-, stb. tésztát is. Összetevők: fürjtojás, Királybúza liszt, víz 200 g/400 g-os kiszerelésben kapható.

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Fürjtojásos rövidmetélt 200g/400g

Saját gazdaságunkból származó 32 fürjtojásos házi tészta. Összetevők: fürjtojás, Királybúza liszt, víz 200 g/400 g-os kiszerelésben kapható.

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Fürjtojásos spagetti 200 g

Saját gazdaságunkból származó  fürjtojásos házi tészta.  Összetevők: fürjtojás, Tésztaliszt, víz 200 g-os kiszerelésben kapható.

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Fürjtojásos tarhonya 200g/400 g

Saját gazdaságunkból származó  fürjtojásból házi tészta. Összetevők: fürjtojás, Tésztaliszt, víz  200 g/400 g-os kiszerelésben kapható.

600 Ft / tasak
3000 Ft/kg

Tyúktojás / Eggs 10 db

Tápmentes, kapirgálós tyúkok tojásai.

900 Ft / doboz
90 Ft/db