Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
 2021.05.07

A Pápai Éléskamráról

A Pápai Éléskamra bevásárló közösség egy civil kezdeményezés, melynek jogi hátterét a Szarvaskör Egyesület adja. Közösségünk a helyi gazdaság megerősítésén, újraélesztésén dolgozik. Valódi helyi terméket előállító termelőket fogadunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését és a valódi munkahelyek létrejöttét. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít.

Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek mellett, ezért az Éléskamra működése során az ilyen termékeket részesítjük előnyben.

Közösséget szervezünk, ez adja kezdeményezésünk lelkét. Bevásárlóközösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek.

  • Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait és bemutatják termelési folyamataikat.

  • Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak és felelősséget éreznek a helyi gazdaság iránt.

  • Olyan önkéntes segítőket várunk, akik felismerik, hogy ennek a szép ideának a megvalósulásához tettek kellenek, melyet munkájukkal önzetlenül segítenek.

A közösség működését egy webáruház segíti, ahol az Éléskamra termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. Az előrendeléseket minden kedden 24:00 óráig kell megejteni. A rendszer a rendeléseket eljuttatja a termelőkhöz, akik a csütörtöki átadási napra elhozzák a rendelt termékeket. Önkénteseink csütörtökön vevőnként névre szóló ládikát állítanak össze a rendelések alapján, melyet a vevők délután átvehetnek.

Elkötelezettek vagyunk a hulladékmentes csomagolás mellett, törekszünk az újrafelhasználásra.

A Pápai Éléskamra 2020. augusztusa óta működik, folyamatosan várjuk a termelőket és kezdeményezésünk iránt érdeklődő vásárlókat, önkénteseket.

Küldetésünk:

Önkéntes közösségünk egy korszerű térrel lehetőséget nyújt helyi termékek és vevők találkozására, támogatva az EGÉSZséges jövőt derűsen, harmóniában a természettel.”