Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Cserepes fűszernövény

Cserepes oregánó / Oregano in pot

Az oregánó vagy más néven szurokfű az ajakosok családjába tartozó lágyszárú évelő félcserje. A Földközi-tenger medencéjében honos, de már szinte egész Európában széles körben elterjedt gyógy- és fűszernövény. Természetes élőhelye a száraz ligeterdők, rétek és erdőszélek. Tarackokkal kúszó gyökérzetén járulékos gyökerek fejlődnek, melyek dúsan és hamar behálózzák a talajt. A körülbelül 60 cm-re megnövő oregánó levelei tojásdad alakúak és családjára jellemzően keresztben átellenesen állnak felálló szárán. A hajtások végén álfüzérben nyílnak lila színben pompázó virágai. Virágzási ideje hosszú, júniustól szeptemberig tart. Talajigényeit tekintve nem válogatós, a szélsőséges talajtípusokon is megél. Víz- és tápanyagigénye sem túl nagy.

400 Ft / db
400 Ft/db

Fahéj illatú bazsalikom/Cinnamon basil

50-60 cm magas, bokrosodó, egynyári fűszernövény. Megjelenése hasonló a Kerti bazsalikomhoz. Négyélű, lila szára elágazó. Levelei zöldeslilák.Rózsaszín, ajakos virágai VI-IX. hónapban nyílnak.  A növény levele fahéjasan aromás illatú. Igénye: Napfény- és melegkedvelő.  Napi 5-6 óra napfényre van szüksége.Tápdús, jó vízelvezetésű, laza, öntözött talajban érzi magát a legjobban. Szárazságot sem, pangó vizet sem viseli el! Szeles helyen sínylődik. Óvakodjunk a fiatal növény hajtásainak túlzott visszavágásától, mert elsatnyuláshoz vezet! Felhasználása: Elsősorban fűszer- és gyógynövényként ültetik. Kertben, ablakpárkányon, balkonon egyaránt termeszthető. Dísznövénykertben is mutatós.Hajtásait júniustól-szeptemberig tartó virágzási időben szedjük! Aromája ekkor érvényesül a legjobban. Íze forralt borhoz hasonló. Ázsiai ételek, saláták, desszertek, teák ízesítésére használatos.  Akár szörpöt is készíthetünk belőle melynek íze szegfűszeges-fahéjas, színe lilás rózsaszín. 

300 Ft / db
300 Ft/db

Rozmaring cserépben

Klasszikus fűszernövény,sok jó tulajdonsággal. Pangó vizet nem tűri,száraz, meleg fekvést igényel.Az első években takarjuk a tövét avarral, szalmával.

500 Ft / db
500 Ft/db