Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Batáta (édesburgonya)

Édesburgonya (lila batáta)/ Sweet Potato (violet)

Teljes mértékben vegyszer-és műtrágyamentesen termesztett lila húsú édesburgonyánk. A lila húsú édesburgonyának kevésbé édes, kellemesen lágy, krémes íze van, emellett természetesen antioxidáns-tartalma sem elhanyagolható. A lila batáta nagy mennyiségben tartalmaz antocianinokat, amelyek  gyulladáscsökkentő hatásúak, és a káros szabadgyököket semlegesítik. Kiváló rosttartalmával hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez is.

950 Ft / kg
950 Ft/kg

Édesburgonya (piros héjú, narancssárga hússal)/Sweet Potato

Teljes mértékben vegyszer-és műtrágyamentesen termesztett narancssárga húsú édesburgonyánk. Íze a sütőtökhöz hasonló.  Az édesburgonya gyakorlatilag egy igazi vitaminbomba. Megtalálható benne minden, amire a szervezetnek a napi működése során szüksége van. Magas rost-, és ásványi anyag tartalma mellett, bővelkedik A-, B-, és C- vitaminban is. Persze nem szabad megfeledkezni benne található vas és kálium nagymennyiségről sem.

780 Ft / kg
780 Ft/kg

Fehér húsú édesburgonya / sweetpotato (white)

Vegyszermentesen termesztett fehér húsú batáta. Ezek közül valamelyiknek lila, valamelyiknek fehér a héja. Íze a legkevésbé édes az általunk termesztettek közül. Ízre ez áll a legközelebb a burgonyához. Aki annyira nem rajong az édes ízekért, főként ha köretről van szó, nekik ezt ajánlom.

800 Ft / kg
800 Ft/kg

Japán batáta /Japanese sweet potato

Teljes mértékben vegyszer-és műtrágyamentesen termesztett édesburgonyánk lila héjjal, fehér hússal. Íze csak enyhén édes, leginkább a gesztenyéhez hasonló. 

800 Ft / kg
800 Ft/kg

Lila húsú édesburgonya / sweetpotato (purple)

Vegyszermentesen termesztett lila húsú batáta. Ez a kevésbé ismert különlegesség a többihez képest szárazabb, de elkészítés után már nem lehet érezni ezt a különbséget. Édessége a sárga és a fehér közé sorolható. Ennek a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Minél sötétebb annál több van benne. Az antioxidánsok fő feladata, hogy a szabad gyököket legyőzzék vagy semlegesítsék, így megállítsák azt a láncreakciót, mely komoly károsodást okozna a szervezetünkben. Tehát nagyban hozzájárul egészségünk megóvásához.

1200 Ft / kg
1200 Ft/kg

Sárga húsú édesburgonya / sweetpotato (orange)

Vegyszermentesen termesztett sárga húsú batáta. Sokan a sütőtökhöz hasonlítják az ízét (mi a sütőtököt nem szeretjük, de ezt szívesen fogyasztjuk). Ez a legismertebb fajta kis hazánkban. Béta karotinban gazdag, mely védi a szemünk egészségét.

800 Ft / kg
800 Ft/kg