Mások ezeket rendelték
Átvétel: 2025-01-23
Rendelhető 2025-01-21-ig
brokkoli mikrozöld
A, B, C és K vitaminok mellett rengeteg vasat, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Az összes zöldség közül a brokkoliban a legmagasabb az antioxidánsok szintje és frissen fogyasztva mindezeket teljes egészében hasznosítani tudja a szervezet. Rákmegelőző hatása közismert: a szulforan koncentrációja a brokkoli mikrozöldségben 200-szor magasabb, mint magában a kifejlett brokkoliban. Tehető salátába, smoothie-ba, szendvicsre vagy akár a brokkoli krémleves tetejére. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Édesburgonya (piros héjú, narancssárga hússal)/Sweet Potato
Teljes mértékben vegyszer-és műtrágyamentesen termesztett narancssárga húsú édesburgonyánk. Íze a sütőtökhöz hasonló. Az édesburgonya gyakorlatilag egy igazi vitaminbomba. Megtalálható benne minden, amire a szervezetnek a napi működése során szüksége van. Magas rost-, és ásványi anyag tartalma mellett, bővelkedik A-, B-, és C- vitaminban is. Persze nem szabad megfeledkezni benne található vas és kálium nagymennyiségről sem.
Fűszerész - Babérlevél egész 5 gr
Nettó tömeg 5 gramm Összetevők Babérlevél Származási hely Törökország Ajánljuk Sült húsokhoz, ragukhoz, káposztás ételekhez. Eredetileg Kis-Ázsiában őshonos, de ma már a Földközi-tenger mellékén, Törökországtól kezdve egészen Spanyolországig és Marokkóig szinte mindenütt elterjedt. Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt. Örökzöld lombú, vadon akár 15 méter magasra is megnövő fa. Nyáron kitelepíthető a kertbe. Télen tanácsos világos, hűvös helyen teleltetni (vagy üvegházban). Ritkán öntözzük. Szokták kúpos vagy gömb formájúra nevelni – a metszést jól tűri, s nem utolsósorban a nyesedék zölden felhasználható ételeinkben. Újabban magas törzsű fácskát is nevelnek belőle. Hajtásdugványozással – nyár közepén – könnyen szaporítható. Visszacsípés után elbokrosodik. Ezt többször kell ismételni, hogy a kívánt formát elnyerjük. Leveleit kézzel gyűjtik be, árnyékos helyen szárítják. A felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levelek jellemző fűszeres szagúak és kesernyés ízűek. Illóolajat, csersavat és keserűanyagot tartalmaz. Virágzata fürtös, sárgásfehér, termese kékesfekete bogyó, melyet kikőrök és kenőcsök készítésénél használnak fel. A babérfa gyümölcséről kevesen tudják, hogy több fűszerkeverék része. Óvatosan kell adagolni az őrleményét, mert „robosztus” aromája van!