Adalékanyag mentes osztrák jódozatlan vákuum só Összetétel: Nátrium-klorid (min. 99,6% NaCl) Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot, ezért csomósodás előfordulhat. Ajánlott felhasználás: étkezési célra, ételek ízesítésére Kiszerelés: 1 kg
Erősség: 5/3 Barackos, rozmaringos, közepesen csípős, gourmet chili szósz. Kiváló társa szárnyas húsoknak, szendvicseknek, süteményeknek, továbbá számtalan fogás extra kiegészítője. Ínyenceknek tökéletes választás bármelyik gyümölcsös szószunk!
SzmoKing BBQ prémium chili szósz. SpicyHun 2023-as országos verseny 3. Helyezettje BBQ kategóriában. SpicyHun 2024-es országos verseny 3. helyezett BBQ kategóriában. 2024.-es Kárpát medencei chili verseny Bronz minősítésű szósza. Füstös, csípős, paradicsomos, paprikás, és prémium összetevőket tartalmazó szósz. Erőssége 5/3-as, enyhén csípős termékünk. Kiváló társa kerti partiknak. Ajánljuk: Szinte bármilyen hús mellé, szendvicsbe, pizzára, tésztákra.
Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva. A gyári konyhai és fürdőszobai tisztítószerek többsége, kis százalékban ugyan, de tartalmaz citromsavat. A citrusillat továbbá kellemes közérzettel és magával a tisztaság érzetével párosítható, ezért illatosítók gyártásánál is felhasználják. Mivel a citromsav kitűnő vízkőtlenítőszer, és nem mérgező, az ecettel ellentétben pedig szagtalan házi tisztítószereink, öblítőszereink alapanyaga. Továbbá, mivel a vizet lágyítja, így hasznos adalékanyag szappanok és mosószerek gyártásánál is.
Dzsemek, lekvárok tartósítására, ételek, italok savanyítására Szörpök, üdítők készítéséhez, savanyúságok, lekvárok, vagy befőttek savanyúságának beállítására, gyümölcsök barnulásának gátlására ajánljuk. Nettó tömeg: 500 g Felhasználás: Gyümölcsszörpök, lekvárok, befőttek készítésénél 5 kg gyümölcshöz adjon 1 evőkanál citromsavat. Tea, gyümölcslé készítéséhez használja ízlés szerint. Folteltávolításhoz, fürdőszobai, konyhai tisztításhoz készítsen 10%-os vizes citromsav oldatot. Összetétel: vízmentes citromsav Eredet helye: Kína Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év) Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Erősség: 5/3 2024.-es Kárpát medencei chili verseny bronz minősítést kapott szósza. 2024-ben országos 3. helyezett termékünk. Epres-levendulás enyhén csípős, gourmet chili szósz. Kiváló társa szárnyas húsoknak, szendvicseknek, süteményeknek, továbbá számtalan fogás extra kiegészítője. Ínyenceknek tökéletes választás bármelyik gyümölcsös szószunk!
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fahéj Származási hely Madagaszkár Ajánljuk Desszertekhez, levesekhez, indiai jellegű ételekhez. Az igazi, valódi fahéj a Cinnamomum verum, melyet ma már a világ számos pontján termesztenek Madagaszkártól Sri Lankáig. Ez a fahéj fajta egy belső, vékony kéregrész, mely hasonló íz- és illatanyagokkal rendelkezik, mint az általánosabb bolti változata a kasszia. A ceyloni fahéjnak van a legalacsonyabb olajkoncentrációja, ezért ennek a leglágyabb és a legkomplexebb is az aromája. Ízvilága miatt sós ételek, curryk, masalák vagy egészben főzve raguk kitűnő alapanyaga.
Ajánljuk Almás sütemények töltelékének ízesítéséhez. Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fahéj, citromhéj, szegfűszeg, szerecsendióvirág, Származási hely Magyarország Ajánljuk Almás sütemények töltelékének ízesítéséhez.
Nettó tömeg 5 gramm Összetevők Babérlevél Származási hely Törökország Ajánljuk Sült húsokhoz, ragukhoz, káposztás ételekhez. Eredetileg Kis-Ázsiában őshonos, de ma már a Földközi-tenger mellékén, Törökországtól kezdve egészen Spanyolországig és Marokkóig szinte mindenütt elterjedt. Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt. Örökzöld lombú, vadon akár 15 méter magasra is megnövő fa. Nyáron kitelepíthető a kertbe. Télen tanácsos világos, hűvös helyen teleltetni (vagy üvegházban). Ritkán öntözzük. Szokták kúpos vagy gömb formájúra nevelni – a metszést jól tűri, s nem utolsósorban a nyesedék zölden felhasználható ételeinkben. Újabban magas törzsű fácskát is nevelnek belőle. Hajtásdugványozással – nyár közepén – könnyen szaporítható. Visszacsípés után elbokrosodik. Ezt többször kell ismételni, hogy a kívánt formát elnyerjük. Leveleit kézzel gyűjtik be, árnyékos helyen szárítják. A felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levelek jellemző fűszeres szagúak és kesernyés ízűek. Illóolajat, csersavat és keserűanyagot tartalmaz. Virágzata fürtös, sárgásfehér, termese kékesfekete bogyó, melyet kikőrök és kenőcsök készítésénél használnak fel. A babérfa gyümölcséről kevesen tudják, hogy több fűszerkeverék része. Óvatosan kell adagolni az őrleményét, mert „robosztus” aromája van!
Ajánljuk Grillhúsok pácolásához, sült húsok ízesítéséhez. Összetevők fokhagyma, füstsó, köménymag,tengeri só, bors, majoranna, rozmaring, zellerlevél Származási hely Magyarország Nettó tömeg 20 gramm "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."