Nettó tömeg 20 gramm Összetevők borókabogyó Származási hely Albánia Ajánljuk Vadhúsok, vadas jellegű ételek készítéséhez. "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."
Nettó tömeg: 20g Összetevők: Bourbon vanília, barnacukor Származási hely: Magyarország Ajánljuk: Süteményekhez, desszertekhez. Forgalmazza: Fűszeres Kft.
A trópusi égövön növő paprika egyik változata, rendkívül csípős, égető érzést okozó fűszer. Csípőssége miatt az adagolásával csínján kell bánni, sokkal erősebb, mint a magyar cseresznyepaprika. Nevét a guyanai Cayenne kikötővárosáról kapta, amely az Ördög- szigeten fekszik, amely korábban a fegyencek börtönszigeteként vált hírhedtté és bár fontos exportcikkek forgalmazója volt a hely, a cayennborssal itt sohasem kereskedtek. A cayenneborsot azoknak ajánljuk, akik szeretik a csípős ízeket, de ott a mértékletességre és a különlegességre törekszenek. Nettó tömeg 20 gramm Összetevők cayenne chili Származási hely Kína Ajánljuk Ízletesen csípős ételek ízesítésére.
Indiai eredetű fűszerkeverék melynek segítségével könnyen elkészíthető az indiaiak fűszeres tejes teája -a Chai. A fekete teát és a fűszereket alaposan összefőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejet és a cukrot vagy mézet ízlés szerint és újra összeforraljuk. Leszűrve poharakba töltjük. Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fahéj, fekete és zöld kardamom, édeskömény, feketebors, csillagánizs, szegfűszeg Származási hely Magyarország Ajánljuk Indiai chai elkészítéséhez.
CHILI CON CARNE Összetevők:: tengeri só, paradicsom, chili, fokhagyma, paprika, oregano, római kömény, bors Kiszerelés: 20 g Ajánljuk: Chilis bab készítéséhez Származási hely: Magyarország Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz. Zellert, mustármagot és szezámmagot felhasználó üzemben készült.
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők citromhéj Származási hely Spanyolország Ajánljuk Desszertek, sütemények ízesítésére, édes ételek ízharmóniájának beállítására. Információ a Fűszerészről: "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."
Citromos bors 20 gr A citromosbors fűszerkeveréket elsősorban sült halakhoz ajánljuk, de húsokhoz tálalt mártások ízesítésére is kiváló. Nettó tömeg 20 gramm Összetevők tengeri só, fehérbors, zöldbors, kurkuma, citrompor, mustármag, curry, citromhéj Származási hely Magyarország Ajánljuk Halakhoz, mártásokhoz.
Csípős csirkeszárny fűszerkeverék 20 gr - csirkeszárnyak ízesítésére ajánljuk! Összetevők: cayennebors, fokhagyma, vöröshagyma, só, oregano, chili, feketebors, koriandermag, szegfűbors Származási hely: Magyarország Információ a Fűszerészről: "A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek. Mára stabil résztvevői vagyunk a jelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak, ott vagyunk számos delikátesz üzletben és büszke partnerei vagyunk jónéhány kiváló étteremnek. Nem szeretnénk a nagy fűszergyárak konkurensévé válni, egyszerűen csak az általunk elérhető legjobb fűszereket szeretnénk értékesíteni azoknak a barátainknak, akik választásukkal minket tisztelnek meg."
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők só, rozmaring, fokhagyma, majoranna, zsálya, tárkony, zöldségek Származási hely Magyarország Ajánljuk Szárnyas húsok ízesítésére. Szárnyasok ízesítésére használt zöldfűszeres fűszerkeverék. Remekül passzol csirkemellhez, de kiváló társa lehet grillhúsoknak is.
Curry 20 g - Indiai fűszerkeverék Nettó tömeg 20 gramm Összetevők kurkuma, só, koriandermag, római kömény, görögszénamag, gyömbér, mustármag, cayennebors Származási hely Magyarország Ajánljuk Indiai ételek ízesítéséhez
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fehérbors Származási hely Indonézia Ajánljuk Mártások, raguk, levesek, sültek ízesítésére. A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése. A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel. A fehérbors: A borscserje vörös színő, érett bogyótermése, amelyet kb. egy héten át vízben áztatnak, majd lehántolják a termésfalat, így csak a csonthéjas mag marad meg. Ezután napon szárítják. A fehérbors ettől kapja jellegzetes sárgásfehér színét. Az eltávolított termésfal (főleg ebben található a bors csípős hatóanyaga) miatt a fehérbors a többi borsfajtához képest kevésbé csípős, enyhébb aromájú.
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők feketebors Származási hely Brazília Ajánljuk Levesekhez, ragukhoz. A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése. A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel. Feketebors: A borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. Égetően csípős ízű fűszer.