


Enyhén csípős, zsenge és friss retek ízű. A kifejlett növényhez képest kb.40-szer több tápanyagot tartalmaz. Magas az A, B3, B6, C, E, K vitamin tartalma. Sok kálium, cink, réz, foszfor, magnézium, vas, kálcium, mangán, nátrium van benne, de magas a folsavtartalma is. Antioxidáns hatású, segíti a szervezet méregtelenítését, gyulladáscsökkentő, kiváló zsírégető. Jó hatással van a szemre, és az általános immunerősítés mellett támogatója a szívnek, a csontoknak és a máj működésének. Tanulmányok megállapították, hogy a retek mikrozöld 25-44%-kal növeli a sejtek glükózfelvételét, ezért segít a diabétesz csökkentésében. Tehető salátába, szendvicsbe, felhasználható díszítésként, és kiválóan illik sült ételekhez, húsokhoz, tésztákhoz. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Klasszikus fűszernövény,sok jó tulajdonsággal. Pangó vizet nem tűri,száraz, meleg fekvést igényel.Az első években takarjuk a tövét avarral, szalmával.
A zselé vörös rőzsasziromból készült cukor és dzsemfix hozzáadásával. Ajánljuk kalácsra, palacsintába, kekszre, fagylaltok és sülthúsok mellé, vagy csak úgy...



Íze a nagy rukkoláé, de egyáltalán nem keserű. Édeskés és enyhén csípős. Zsenge, lédús textúrájú. Javítja az emésztést, magas rost tartalmú és gazdag klorofillben. Magas antioxidáns tartalma van, így segíti a rákos sejtek kialakulásának megelőzését. Gyulladáscsökkentő hatású. Vitaminok: A, B2, C, K , B9 és egyéb B vitamin. Ásványi anyagok: Kálium, foszfor, kalcium, vas, magnézium. Fontos összetevője lehet salátáknak, szendvicseknek, de pizzák és bármilyen leves vagy főétel díszítésére is tökéletesen használható. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.





Minden sajttál egyedi, a megrendelő igénye, ízlése szerint készül. A kép csak tájékoztató jellegű! Mivel nem vákuum csomagolt, így hétvégéig elfogyasztandó. A sajttál összetételét illetően kérem, szíveskedjen velem telefonon egyeztetni kedd estig. tel: 06203163814
Mirabolán szilvából, azaz fosóka szilvából, kevés cukorral készült lekvár. Savanykás ízű, kiválóan helyettesíti a sárgabarack lekvárt a süteményekben is. Tartósítószer és vegyszer mentes!
Nem csak disznövény, fogyasztható,kellemesen csipős, pikáns a levele és a virága is. Ételdiszitésre kiválóan alkalmas. Az inyenc konyha nélkülözhetetlen része! Nem fagytűrő növény, nyárra kitehetjük a szabadba, félárnyékba, ahol szépen elterül.