Íze a ZSENGE borsószemeké, friss és édeskés, roppanós textúra. Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, réz, mangán, cink, vas, kálium, nátrium, kén és szilícium Vitaminok: C, A, B1, B2 és B6 Tápanyagok: fehérjében gazdag (mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza) Kiváló ROSTforrás, segíti az emésztést és serkenti az anyagcserét Sok fajta ásványi anyag és vitamintartalmával hozzájárul a mindennapi egészség megőrzéséhez, rendszeres fogyasztásra ajánlott Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest, vagy párolva a borsóhoz hasonlóan készíthetjük el. Frissen vágott mikrozöldség, vegyszermentes. Hűtést igényel. Hűtőszekrényben, zárt dobozban 6 napig friss marad.
Egyszer tűzdelt szálas paradicsom palánta! Kompakt növekedésű, determinált fajta, amely nem nő túl magasra. Vastag húsú, közepes méretű termései kiválóak friss fogyasztásra és főzéshez is. Helytakarékos megoldás kisebb kertekbe.
Kiváló gyógyhatású fűszernövény. Íze enyhén édes és közben markáns borsos csípősség jellemzi (kissé "tormás"). Főbb tápanyagok: A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, jód, vas, rostok és klorofill. BAKTÉRIUMÖLŐ (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír. Erős „VÉRHIGÍTÓ” hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét. EMÉSZTÉSSZABÁLYZÓ és antimikrobiális hatása miatt a székrekedésnél, hasmenésnél, és puffadásnál egyaránt segít. Tökéletes kiegészítője salátáknak, szendvicseknek, krémleveseknek, de tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.