Új termékek
Kakukkfű tea / Thyme tea 40g
Felhasználása belsőleg Gyógyteát forrázással készítünk belőle, lehetőleg ízesítés nélkül fogyassza. Köhögés, torokfájás, vérszegénység, májbetegség, depresszió esetén napi 3 csésze tea ajánlott étkezés előtt. Emésztésre, puffadásra esetenként étkezés után 15 perccel kell inni egy csészével. Étvágyjavításra étkezés előtt egy fél órával egy csészével ajánljuk. Keringési panaszokra úgyszintén napi 3 csészével kell inni étkezés előtt. Napi egy-három csészével korlátlan ideig iható. Immunerősítésre napi egy csészével fogyasztható, akár gyerekeknek is. 2 éves kortól hígítva teaként adható (egy teáskanál teafű 2,5 dl vízhez). Kedvező hatásáról rendszeresen érkeznek elégedett szülői beszámolók. Felhasználása külsőleg Szájüregi gyulladásra, torokfájásra gargarizálni, öblögetni kell a teájával. Gyerekkád fürdővizébe egy gézbe kötött adag (3 gramm vagy egy evőkanál) teát lógatunk a fürdés megkezdésekor. Nagyobb mennyiségű (felnőtt fürdőkád) vizébe 3 liter elkészített teát önthetünk. Hetente legfeljebb háromszor használjuk így. Felnőttek fürdővizében is jó hatást fejt ki, tágítja az ereket, nyugtat. Frissítő fürdő: mentával, rozmaringgal és levendulával egyenlő arányban keverve, 30 gramm keveréket használva 3 liter teát készítünk, és a fürdővízbe öntjük
Téli vitaminsaláta 720 ml / Winter vitaminpickles
Vegyszermentes zöldségeinkből készült ízletes vegyes savanyúság, amelyek rengeteg fontos biológialiag aktív anyagot tartalmaznak. Összetevők: káposzta, cékla, torma, lilahagyma, ivóvíz, ecet, cukor, só, fűszerek. Hőkezeléssel tartósítva.
Fűszerész - Cseréptálban sültek
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők só, hagyma, pritamin, fokhagyma, bazsalikom, kömény, turbolya, lestyán, majoranna, zsálya, petrezselyem, tárkony, bors, babér Származási hely Magyarország Ajánljuk Sült húsok, zöldségek ízesítésére.
Fűszerész - Fehérbors egész
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fehérbors Származási hely Indonézia Ajánljuk Mártások, raguk, levesek, sültek ízesítésére. A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése. A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel. A fehérbors: A borscserje vörös színő, érett bogyótermése, amelyet kb. egy héten át vízben áztatnak, majd lehántolják a termésfalat, így csak a csonthéjas mag marad meg. Ezután napon szárítják. A fehérbors ettől kapja jellegzetes sárgásfehér színét. Az eltávolított termésfal (főleg ebben található a bors csípős hatóanyaga) miatt a fehérbors a többi borsfajtához képest kevésbé csípős, enyhébb aromájú.
Fűszerész - Feketebors egész
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők feketebors Származási hely Brazília Ajánljuk Levesekhez, ragukhoz. A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése. A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel. Feketebors: A borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. Égetően csípős ízű fűszer.
Fűszerész - Fokhagyma pehely
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők fokhagyma Származási hely Kína Ajánljuk Pácokhoz, ragukhoz. A magyar konyha fokhagyma nélkül el sem képzelhető. Hazánkban nagyban termesztik és az egész világon kedvelt kiváló minősége és különlegesen érdekes ízjavító hatása miatt. A fokhagymának egyes ókori népek különös varázserőt tulajdonítottak s gerezdejeit amulettként hordták a nyakukban. Később a különféle kuruzslószerekkel együtt orvosságként is használták. A Balkánon úgy tartották, hogy a fokhagyma fogyasztása megvéd a vérszívó vámpírok harapásától. A modern orvostudomány igazolta érelmeszesedés elleni, emésztést elősegítő, vérnyomáscsökkentő hatását. Jellegzetes illatát egy kén tartalmú anyag, az allicin adja, amely a gerezdek összeaprítása után alliinné alakul át.
Fűszerész - Fokhagymás só
Nettó tömeg 30 gramm Összetevők tengeri só, fokhagyma Származási hely Magyarország Ajánljuk Sült húsok ízesítésére. Tengeri só és fokhagyma keveréke egyszerű sült húsok ízesítésére.
Fűszerész - Csirke király
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők só, rozmaring, fokhagyma, majoranna, zsálya, tárkony, zöldségek Származási hely Magyarország Ajánljuk Szárnyas húsok ízesítésére. Szárnyasok ízesítésére használt zöldfűszeres fűszerkeverék. Remekül passzol csirkemellhez, de kiváló társa lehet grillhúsoknak is.
Fűszerész - Köménymag egész
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők köménymag Származási hely Finnország Ajánljuk Nehéz levesekbe, szendvicskrémekbe, káposztás ételekbe. A kömény az egyik legrégebbi európai fűszernövény. Fűszeres aromájú, enyhén égető, citromra emlékeztető ízű, jellegzetesen erős illatú fűszer, amelyet igen sokrétűen alkalmaznak. Ha a magot őrlés előtt kissé megpirítjuk, a dióhoz hasonló íze lesz. Az erősen fűszerező konyhák szeretik, pl. az indiai, közép-keleti, észak-afrikai és a mexikói. A legtöbb indiai fűszerkeverék nélkülözhetetlen alkotórésze. A kömény története hosszú és izgalmas, az egyiptomiak már 5000 éve ismerték. A bibliában is szó esik a kömény bottal való csépeléséről, mely gyakorlatot a Földközi-tenger keleti vidékeinek eldugott tájain ma is követik. Az ókorban a kömény a kapzsiság és az aljasság jelképe volt, azonban különös módon a középkorra fordult a kocka, immár a hűség jelképének tekintették és úgy tartották, hogy a kömény megvéd a gonosz szellemektől. Észak-Németországban köménymaggal pálinkát is ízesítenek. A szeszt gabonából készítik és a kömény termésében található illóolajjal fűszerezik. A kömény régóta használt gyógynövény. Serkentőleg hat az emésztésre, és felfúvódás ellen is hatásos.
Fűszerész - Köménymag őrölt
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők köménymag Származási hely Egyiptom Ajánljuk Nehéz levesekbe, szendvicskrémekbe, káposztás ételekbe. A kömény az egyik legrégebbi európai fűszernövény. Fűszeres aromájú, enyhén égető, citromra emlékeztető ízű, jellegzetesen erős illatú fűszer, amelyet igen sokrétűen alkalmaznak. Ha a magot őrlés előtt kissé megpirítjuk, a dióhoz hasonló íze lesz. Az erősen fűszerező konyhák szeretik, pl. az indiai, közép-keleti, észak-afrikai és a mexikói. A legtöbb indiai fűszerkeverék nélkülözhetetlen alkotórésze. A kömény története hosszú és izgalmas, az egyiptomiak már 5000 éve ismerték. A bibliában is szó esik a kömény bottal való csépeléséről, mely gyakorlatot a Földközi-tenger keleti vidékeinek eldugott tájain ma is követik. Az ókorban a kömény a kapzsiság és az aljasság jelképe volt, azonban különös módon a középkorra fordult a kocka, immár a hűség jelképének tekintették és úgy tartották, hogy a kömény megvéd a gonosz szellemektől. Észak-Németországban köménymaggal pálinkát is ízesítenek. A szeszt gabonából készítik és a kömény termésében található illóolajjal fűszerezik. A kömény régóta használt gyógynövény. Serkentőleg hat az emésztésre, és felfúvódás ellen is hatásos.
Fűszerész - Bourbon vaníliás cukor
Nettó tömeg: 20g Összetevők: Bourbon vanília, barnacukor Származási hely: Magyarország Ajánljuk: Süteményekhez, desszertekhez.
Füstölt sonka (1 kg)
Kizárólag sóban készített hagyományos módon , bükkfa fűrészporon füstölt termék
Vegyes vágott savanyúság 720 ml
Összetevők: káposzta, paprika, vöröshagyma, ivóvíz, ecet, cukor, só, fűszerek
Fahordóban érlelt savanyú káposzta
Hagyományos tejsavas erjesztéssel készült, tölgyfahordóban érlelt savanyú káposztánk gyalulva, műanyag vödörben kimérve. Kiváló téli vitaminforrás, az egészséges immunrendszer működéséhez szükséges, természetes pre- és probiotikumokban gazdag táplálék.
Füstölt kolozsvári szalonna (1kg )
Kizárólag sóban készített hagyományos módon , bükkfa fűrészporon füstölt termék
Füstölt csemeg kolbász ( 1pár)
Saját recept alapján készített , kellemes ízű ,hagyományos kolbász! Tartósítószer mentes!
Füstölt csípős kolbász (1 pár )
Saját recept alapján készített , kellemes ízű ,hagyományos kolbász! Tartósítószer mentes! Enyhén csípős
Füstölt karaj ( 1 kg )
Hagyományos módon , sóban készített ! Bükkfa fűrészporral füstölt termék
Disznósajt ( 0,5 kg)
Saját fűszerezésű (só,bors,fokhagyma,piros paprika)! Tartósítószer mentes
Véres hurka ( 1 kg )
Saját recept alapján készített , tartósítószert nem tartalmazó termék ! Rizzsel készítjük , ezért a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Májas hurka ( 1 kg )
Saját recept alapján készített , tartósítószert nem tartalmazó termék ! Rizzsel készítjük , ezért a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Füstölt csülök ( kb 2kg )
Csak sóban készített , bükkfán füstölt! A klasszikus csülök pékné módra elkészítéséhez KIHAGYHATATLAN! Csak egészben kapható! 1,5-2,5 kg / darab