Mások ezeket rendelték
Kovászos parasztkenyér 60 dkg
Hagyományos, vadkovászos eljárással, kizárólag liszt, víz és só felhasználásával készül. A kovászos parasztkenyér jellemzője a barna, lyukacsos szerkezetű bélzet, az enyhén savanykás íz. A teljes kiörlésű búzaliszt fogyasztása lassítja a cukor felszívódását, szabályozza a bélműködést. Összetétel: teljes kiörlésű búzaliszt, kenyérliszt, víz, vadkovász, só Tárolás: száraz, hűvös helyen, zárt csomagolásban Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig
Parenyica 100-110 g
MAGYAR ÍZEK VERSENYÉN ARANY MINŐSÍTÉSŰ TERMÉK. Főzött, gyúrt sajt, bükkfaforgácson füstölve. A HUGI SAJT kézműves sajtjai és tejtermékei kizárólag a Vencel családi gazdaságból származó tehéntejből készülnek, méghozzá kézi eljárással, mesterséges adalék hozzáadása nélkül.
Fürjtojás (étkezési) 12 db / Quail egg
Tojásallergiások is fogyaszthatják. A fürjtojás apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindíg más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Mindössze 10-15 grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes a beltartalma: proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, mivel bizonyos mikroorganizmusok ellen hat (szétroncsolja a sejtfalukban található fehérjét, a mureint). A lizozim többek között a könnyben, az emberi nyálban és a tojásfehérjében található meg. A fürjtojást több állapot, betegség esetén kúraszerűen ajánlják: így például légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra javasolják. Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat. Keményre főzve, mind miniatűr tükörtojássá sütve rendkívül mutatós díszítőeleme lehet szendvicseknek, salátáknak, aszpikos ételkölteményeknek, praktikus levesbetét is készíthető belőle, hiszen egy-egy csészényi leveshez épp megfelelő méretű. Ugyanakkor jóval több egyszerű dísznél, nagyon finom falat is, akár héjában főzve, akár feltörve buggyantott tojásként, akár sütve vagy édességgé habosítva tesszük is asztalra. A méretbeli különbség ellenére (nagyjából öt fürjtojás tesz ki egy tyúktojást) szinte minden tojásétel elkészíthető belőle. Mélyalmos ketreces tartásból származik. 12 db/doboz