A mizuna egy ázsiai mustárféle.
Karakteres, enyhén csípős íze jól érvényesül a salátákban, szendvicsekben, de sajtkrémbe, túrókrémbe is ajánljuk. Húsokhoz halakhoz is tökéletes.
Rendkívül gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani.
Mindemellett látványnak sem utolsó: apró levelei kétféle színben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő.
Rostban gazdag, így segíti az emésztést.
Magas az antioxidáns tartalma.
Rendkívüli immunerősítő hatással rendelkezik!
Gazdag a rákmegelőzésben fontos szerepet játszó glükozinolátokban.
Vitaminok: C, E, K vitaminban gazdag
Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Ásványi anyagok: Vas, folsav, foszfor, kálcium, magnézium, béta karotin, kálium.
A mizuna egy ázsiai mustárféle.
Karakteres, enyhén csípős íze jól érvényesül a salátákban, szendvicsekben, de sajtkrémbe, túrókrémbe is ajánljuk. Húsokhoz halakhoz is tökéletes.
Rendkívül gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani.
Mindemellett látványnak sem utolsó: apró levelei kétféle színben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő.
Rostban gazdag, így segíti az emésztést.
Magas az antioxidáns tartalma.
Rendkívüli immunerősítő hatással rendelkezik!
Gazdag a rákmegelőzésben fontos szerepet játszó glükozinolátokban.
Vitaminok: C, E, K vitaminban gazdag
Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Ásványi anyagok: Vas, folsav, foszfor, kálcium, magnézium, béta karotin, kálium.
Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes.