A marha első combja, főzve, levesnek (gulyás, húsleves), pörköltnek, párolva, apróhúsételekhez, tokánynak ajánljuk.
Apróhúsételekhez (gulyásnak, pörköltnek, tokánynak) és főzve vagdalt húsokhoz használható fel. Szaftos, omlós húsrész, levesnek kiváló. Nagyon finom leveshúsnak különböző mártásokkal.
A húsrészek tisztítása során keletkező hártya, faggyú, hús és inak keveréke.
Azok számára ajánljuk, akik ránk bízzák a döntést ha pörkölthöz való húsról van szó. Kerülhet bele nyak, szegy és lapocka hús egyaránt.
Klasszikus omlós steak, amely a hátszíntől annyiban különbözik, hogy a húsrétegek közé kevés zsírréteg is beszövődik, ez teszi különlegesség és szaftosabbá. Nem igényel pácolást, egyszerűen csak sóval és borssal dörzsöljük be. Serpenyőben, sütőben vagy grillen egyaránt remekül készíthető.
A szegy a marha mellrészéből származó hús, amely két izomból áll: egy sovány húsrészből és egy zsírosabb darabból. Igazi amerikai klasszikus melynek elkészítése nem igényel sok munkát, türelmet viszont annál inkább. A pontos elkészítési idő nehezen felbecsülhető, mivel a hús vastagságától és zsírtartalmától függ. Egyben sütve, alacsony hőfokon grillezve akár 12 óráig is készül.
Saját tartású állományunkból sertés és marhahús felhasználásával bükkfán füstölt kolbász! Fűszereken kívül más adalékanyagot nem tartalmaz! 1pár körülbelül 500gramm. Száradás miatt az egységár változhat!