Újabb szuperélelmiszerrel leplek meg Benneteket! Mi mindenre jó a MÁKOLAJ? Ez az aranyszínű olaj nemcsak finom, hanem tele van kalciummal, E-vitaminnal és értékes omega-6 zsírsavakkal, amelyek hozzájárulnak az erős csontokhoz, a szép bőrhöz és az egészséges szívhez. Segíthet a csontritkulás megelőzésében Támogatja az idegrendszert és a nyugodt alvást Antioxidánsai lassíthatják az öregedést Salátákhoz, turmixokhoz, de akár bőrápolásra is használható! Egy apró kanálnyi mákolaj naponta és máris tettél valamit az egészségedért! Te próbáltad már?
Egyben sütve, frissensültnek szeletelve vagy párolva rövid lében sütjük puhára. Ez a marhahús lekisebb és egyben legértékesebb része. A vesepecsenye omlós és puha. Drága árkategória. Ezt a húsrészt érlelés nélkül is lehet úgy sütni, hogy a közepe véres marad, így adja ki az igazán jellegzetes ízét. Egészben frissensütve (Wellington bélszín), darálva (tatár beefsteak), csíkozva párolni (Stroganoff bélszín) javasolt.
Comb készíthető elősütés után párolva, töltve és főzve is. Ha borjúhús, akkor frissensültnek is. A marha hátsó combjának a része. Nagyon szép, nagy szeleteket lehet vágni belőle. Kiváló pörkölt és vadas alapanyag.
Fehércsontnak is nevezik. Azokat a csontdarabokat tartalmazza amelyeket állati eledelnek ajánlunk.
Frissensültként, vagy pácolás után steaknek elkészítve ajánlott. Lehet különböző módokon, párolva, rövid lében, puhára sütve elkészíteni is.
Frissensültként, vagy pácolás után elkészítve ajánlott. Lehet különböző módokon, párolva, rövid lében, puhára sütve elkészíteni is. Különböző mártásokkal tehetjük még izgalmasabbá.
Frissensültnek szeletelve vagy párolva rövid lében sütjük puhára különböző módokon. Több zsiradékot tartalmaz, ezért szaftosabb, ízletesebb ételt kaphatunk, mártással még izgalmasabbá tehetjük.
Bolognai spagetti kiváló alapanyaga. Hús és faggyú aránya kb. 7:3. Hamburger pogácsa is készíthető belőle.
Főzve vagy párolva szokták készíteni. Ha fiatal a hús (borjú) frissen sütve is kiváló
Klasszikus omlós steak, melynek íze jóval karteresebb, mint a bélszínnek. Süthető csontosan vagy csont nélkül, vékony vagy vastag szeletekben is. Nem igényel pácolást, egyszerűen csak sóval és borssal dörzsöljük be. Serpenyőben, sütőben vagy grillen egyaránt remekül készíthető. Ebből készülhet például a tatár beefsteak.
Apróhúsételekhez (gulyásnak, pörköltnek) és sütve használható fel. Szaftos, omlós húsrész, levesnek kiváló. Nagyon finom párolva különböző mártásokkal.