A mizuna egy ázsiai mustárféle. Karakteres, enyhén csípős íze jól érvényesül a salátákban, szendvicsekben, de sajtkrémbe, túrókrémbe is ajánljuk. Húsokhoz halakhoz is tökéletes. Rendkívül gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani. Mindemellett látványnak sem utolsó: apró levelei kétféle színben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő. Rostban gazdag, így segíti az emésztést. Magas az antioxidáns tartalma. Rendkívüli immunerősítő hatással rendelkezik! Gazdag a rákmegelőzésben fontos szerepet játszó glükozinolátokban. Vitaminok: C, E, K vitaminban gazdag Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad. Ásványi anyagok: Vas, folsav, foszfor, kálcium, magnézium, béta karotin, kálium. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes.
Íze a ZSENGE borsószemeké, friss és édeskés, roppanós textúra. Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, réz, mangán, cink, vas, kálium, nátrium, kén és szilícium Vitaminok: C, A, B1, B2 és B6 Tápanyagok: fehérjében gazdag (mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza) Kiváló ROSTforrás, segíti az emésztést és serkenti az anyagcserét Sok fajta ásványi anyag és vitamintartalmával hozzájárul a mindennapi egészség megőrzéséhez, rendszeres fogyasztásra ajánlott Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest, vagy párolva a borsóhoz hasonlóan készíthetjük el. Frissen vágott mikrozöldség, vegyszermentes. Hűtést igényel. Hűtőszekrényben, zárt dobozban 6 napig friss marad.
Kiváló gyógyhatású fűszernövény. Íze enyhén édes és közben markáns borsos csípősség jellemzi (kissé "tormás"). Főbb tápanyagok: A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, jód, vas, rostok és klorofill. BAKTÉRIUMÖLŐ (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír. Erős „VÉRHIGÍTÓ” hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét. EMÉSZTÉSSZABÁLYZÓ és antimikrobiális hatása miatt a székrekedésnél, hasmenésnél, és puffadásnál egyaránt segít. Tökéletes kiegészítője salátáknak, szendvicseknek, krémleveseknek, de tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.