Mások ezeket rendelték
Fűszerész - Feketebors egész
Nettó tömeg 20 gramm Összetevők feketebors Származási hely Brazília Ajánljuk Levesekhez, ragukhoz. A bors India monszunerdeiben őshonos, örökzöld levelű kúszónövény füzért alkotó, csonthéjas bogyótermése. A borscserjét nagyüzemi termesztésben 4 méterre hagyják megnőni, hogy a terméseket könnyebben be lehessen takarítani. A 8. évben éri el a termőkort és attól kezdve 20 éven át lehet róla szüretelni. Torzsaszerű virágzatából fejlődnek ki a termésfüzérek. Az érettségtől függően a termések zöldek vagy vörösek. A terméseket különböző érettségi stádiumban gyűjtik, attól függően, hogy milyen borsot akarnak készíteni. A bors csípősségét a piperin nevű alkaloida adja, amely főleg a termésfal középső rétegében halmozódik fel. Feketebors: A borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. Égetően csípős ízű fűszer.
Kovászos focaccia
Hagyományos, vadkovászos eljárással készült termék. Összetétel: liszt, víz, só, olivaolaj, paradicsom, olivabogyó Tárolás: száraz hűvös helyen Minőségét megőrzi: 2 nap
Fürjtojás (étkezési) 12 db / Quail egg
Tojásallergiások is fogyaszthatják. A fürjtojás apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindíg más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Mindössze 10-15 grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes a beltartalma: proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, mivel bizonyos mikroorganizmusok ellen hat (szétroncsolja a sejtfalukban található fehérjét, a mureint). A lizozim többek között a könnyben, az emberi nyálban és a tojásfehérjében található meg. A fürjtojást több állapot, betegség esetén kúraszerűen ajánlják: így például légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra javasolják. Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat. Keményre főzve, mind miniatűr tükörtojássá sütve rendkívül mutatós díszítőeleme lehet szendvicseknek, salátáknak, aszpikos ételkölteményeknek, praktikus levesbetét is készíthető belőle, hiszen egy-egy csészényi leveshez épp megfelelő méretű. Ugyanakkor jóval több egyszerű dísznél, nagyon finom falat is, akár héjában főzve, akár feltörve buggyantott tojásként, akár sütve vagy édességgé habosítva tesszük is asztalra. A méretbeli különbség ellenére (nagyjából öt fürjtojás tesz ki egy tyúktojást) szinte minden tojásétel elkészíthető belőle. Mélyalmos ketreces tartásból származik. 12 db/doboz