Pápai Éléskamra

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer - Food

Epsom só - Keserű só 1 kg

Élelmiszer minőségű, másnéven keserűsó. Jellemzően külsőleg használják. Puffadásra, izomfájdalomra. Összetevők: Keserű só, Magnézium-szulfát heptahidrát. Szuper gyomírtó: Keverjünk el néhány kanál Epsom sót 4 liter ecettel, egy kevés mosogatószerrel és vízzel, majd ezzel öntözzük, vagy inkább permetezzük a gyomos területet. Vigyázzunk, hogy a hasznos növényeinkre ne jusson a keverékből, mert akkor azok is elpusztulnak! Zöldebb növények! Ha a növény magnéziumhiányban szenved, hamar elsárgul a levele. Ennek megelőzése és orvoslásaként tegyünk a növényünkre 4-5 centiméterenként egy evőkanál Epsom sót, majd ismételjük meg ezt a műveletet havonta. Szebb fű! “Csak az a szép zöld gyep, az fog nekem hiányozni.” Ugye sokan emlékeznek erre a mondatra? Ha neked is csak ennyi vágyad van, már meg is van a megoldás! Egyszerűen csak szórd ki a sót a füvedre, majd jó alaposan öntözd be. Nem fogsz hinni a szemednek! Gyönyörű rózsák! Te is szeretnél végre gyönyörű és hatalmas fejű rózsákat, vagy tömött rózsabokrot, rózsalugast? Akkor öntözd Epsom sós oldattal a rózsáidat elültetést követően, majd virágzást követően is. Így szedd ki a szálkát a kezedből! Keverj el két evőkanál Epsom sót egy kevés vízben, majd mártsd bele az ujjadat, amibe szálka ment. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebben el tudjuk távolítani a szálkát, mintha tűvel kéne bökdösni. Kevésbé fájdalmas és sokkal praktikusabb módszer, mintha az alig látott szálkát próbálnánk valahogy kimetszeni a helyéről. Forrás: agraroldal.hu

1330 Ft / kg
1330 Ft/kg

Erdei fekete áfonya lekvár cukorral 300 gr

Erdei fekete áfonyalekvár 300g Vadon termő áfonyából készül. Összetevők: erdei fekete áfonya, cukor. Tartósítószer: nátrium benzoát Nettó: e 300 g

1980 Ft / db
6.6 Ft/g

Erdei gyümölcsös csípős szósz 120 ml

Pagonyjáró: Erősség: 5/3 Erdei gyümölcsös csípős szósz. Málna feketeribizli és eper fúziója.  2024-es Kárpát medencei chili verseny ezüst minősítést szerzett szósza.  Kiváló társa vadhúsoknak, vörös húsoknak, száraz boroknak és édességeknek.  Igazi minőségi desszert szósz.    

1790 Ft / üveg
14916.67 Ft/l

Erdei méz (Édesharmat) 1000g/500g/250g

1600 Ft / üveg
3200 Ft/kg
...

Érlelt sajt 250g

6-8 hétig érlelt félkemény sajt.

2250 Ft / csomag
9000 Ft/kg

Étcsokis Criollo Kakaóbab - 100g

Frissen pörkölt ropogós venezuelai criollo kakaóbabokat Valhrona márkájú francia étcsokoládéba mártották, majd őrölt kakaóporba hempergették. Az étcsokis egész kakaóbabok hamvasak és ropogósak. Amikor napközben kimerít a munka, elég egy szem kakaóbab és feltöltődsz energiával. A kakóbab tele van értékes antioxidánsokkal és egy kevés koffeinnel is segíti a napod. Cukortartalma minimális (az étcsoki kakótartalma 70 %). Egészséges nassolás!  Aromazárt 2 rétegű nátronpapíros csomagolásban.

2370 Ft / csomag
23.7 Ft/g

Extra erős chili krém 40 ml

Erősség: 5/5 Extra erős chili krém: habanero chili 90%, kápia paprika 10%. Ajánljuk pörköltek, levesek, zsíros kenyér mellé. Legerősebb krémünk egyike, a tüzesség garantált!   Figyelem! Extra erős krém, gyerekek elől elzárva tartandó!

1490 Ft / üveg
37250 Ft/l

Faeper szörp / Mulberry Syrup 250ml

Magas természetes flavonoidokat tartalmazó fekete gyümölcsből készült tartósítószer mentes szörp.

600 Ft / üveg
2400 Ft/l

Fehér üröm

500 Ft / db
500 Ft/db

Fehérpenészes kecske lágysajt/ Goatcheese 20dkg

White mold soft goatcheese

1750 Ft / db
8750 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2024-05-09

Fekete berkenye

A fekete berkenye egyike azoknak a "fekete szuperbogyóknak", amelyek rendkívül magas antocionin tartalmuk miatt különösen ajánlottak fogyasztásra. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, ezért hasznos táplálék kiegészítő.  Nyersen is fogyasztható, bár erőteljesen fanyar íze sokak számára nem élvezetes. Feldolgozva szörpökhöz, lekvárokhoz keverhető, pikáns ízeket alkotva például almával. A növény az enyhény savanyú talajokat kedveli, azonban már közegben is megfelelően fejlődik. Erőteljesen növekszik, azonban ehhez rendszeres víz utánpótlásra van szükség. Kora tavasszal virágzik, azonban nem fagyérzékeny. Augusztus végén, szeptember elején szedhetőek gyümölcsei, amelyek 8-10 szemes fürtökben lógnak. Cserepes növény, amely azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

Fekete berkenye csemete 3-4 éves 80- 120 cm

Az arónia vagy más néven fekete berkenye cserje a világ 10 legegészségesebb szupergyümölcsének egyike, az egyik legértékesebb gyógynövényünk. Antioxidáns tartalma háromszor nagyobb, mint a fekete áfonyának, amit a világ egyik legértékesebb növényeként tartunk számon. Kitűnő sövénynövény és abszolút vegyszermentesen termeszthető. Nagyon bőtermő növény. Lombja csodálatos színekben pompázik ősszel a lombhullás előtt. Arónia cserje, fürtös terméssel. Az arónia a rózsafélék (Rosacea) családjába tartozik. Aronia melanocarpa (fekete gyümölcsű aronia) egy lombhullató cserje, 2-3 méter magas és 2,5 méter széles. Az arónia bokor egyik fő érdeme a gyönyörű fehér virágok, amelyek tavasszal elborítják. Nálunk, a kontinentális éghajlaton április végén virágzik. Levelei sötétzöld színűek és ősszel dekoratív, élénkpiros színűek. A késői virágzás miatt nincs tavaszi fagyveszély! A fekete berkenye cserje virágai egy részét rovarok porozzák be (többnyire méhek), de a szél is besegít. Önmegtermékenyítő növény. A virágokból származó kerek, lilás-piros almaszerű gyümölcsök nagy számban fejlődnek ki a növényen.  A gyümölcs húsának intenzív vörös színe, édes-savanyú aromája emlékeztet a fekete áfonyára. Szereti a napot, ezért a napsütötte hely a legalkalmasabb számára. 

1500 Ft / szál
1500 Ft/szál