A repceméz legfőbb tulajdonsága, hogy alacsony savtartalma miatt a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. Könnyen kenhető, de sokan használják a reggeli kávébá és teába is, mert meghagyja az italok aromáját, ízét.
Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Szömörke" sajtunkból reszeljük, mely egy kemény sajtfajta. Minimum 3 hónap érlelés után értékesítjük, ebből kifolyólag már elkezdődik a zsírbomlás a sajtban, ami markánsabb ízzel jár. Vákumfóliában értékesítjük.
Minden sajtunkat nyers, teljes tejből készítjük, megőrizve az összes vitamin és enzim tartalmát. Élőflórás, hosszan érlelt termékek, ezért laktózérzékenyek is fogyaszthatják. "Szömörke" sajtunkból reszeljük, mely egy kemény sajtfajta. Minimum 3 hónap érlelés után értékesítjük, ebből kifolyólag már elkezdődik a zsírbomlás is a sajtban, ami markánsabb ízzel jár. Szépen piruló fajta. Légmentesen zárodó dobozban értékesítjük ami meggátolja a kiszáradást.
Enyhén csípős, zsenge és friss retek ízű. A kifejlett növényhez képest kb.40-szer több tápanyagot tartalmaz. Magas az A, B3, B6, C, E, K vitamin tartalma. Sok kálium, cink, réz, foszfor, magnézium, vas, kálcium, mangán, nátrium van benne, de magas a folsavtartalma is. Antioxidáns hatású, segíti a szervezet méregtelenítését, gyulladáscsökkentő, kiváló zsírégető. Jó hatással van a szemre, és az általános immunerősítés mellett támogatója a szívnek, a csontoknak és a máj működésének. Tanulmányok megállapították, hogy a retek mikrozöld 25-44%-kal növeli a sejtek glükózfelvételét, ezért segít a diabétesz csökkentésében. Tehető salátába, szendvicsbe, felhasználható díszítésként, és kiválóan illik sült ételekhez, húsokhoz, tésztákhoz. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Rögös túrónk élőflórás. Tradicionálisan nyers tejből, alacsony hőmérsékleten kimelegítve készül, ezáltal megtartva a rögök nagyságát és kellemes lágy állagát, megőrizve jelentős, hőre érzékeny vitamintartalmát (B1, B2, A-vitamin).
A zselé vörös rőzsasziromból készült cukor és dzsemfix hozzáadásával. Ajánljuk kalácsra, palacsintába, kekszre, fagylaltok és sülthúsok mellé, vagy csak úgy...
Vegyszermentes termesztésből, köves malmon őrölt, teljeskiőrlésű rozsliszt.
Íze a nagy rukkoláé, de egyáltalán nem keserű. Édeskés és enyhén csípős. Zsenge, lédús textúrájú. Javítja az emésztést, magas rost tartalmú és gazdag klorofillben. Magas antioxidáns tartalma van, így segíti a rákos sejtek kialakulásának megelőzését. Gyulladáscsökkentő hatású. Vitaminok: A, B2, C, K , B9 és egyéb B vitamin. Ásványi anyagok: Kálium, foszfor, kalcium, vas, magnézium. Fontos összetevője lehet salátáknak, szendvicseknek, de pizzák és bármilyen leves vagy főétel díszítésére is tökéletesen használható. Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes. Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
Mirabolán szilvából, azaz fosóka szilvából, kevés cukorral készült lekvár. Savanykás ízű, kiválóan helyettesíti a sárgabarack lekvárt a süteményekben is. Tartósítószer és vegyszer mentes!
Minimális cukorral, tartósítószer nélkül, vegyszermentes gyümölcsből készült lekvár.