Apróhúsételekhez (gulyásnak, pörköltnek, tokánynak) és főzve vagdalt húsokhoz használható fel. Szaftos, omlós húsrész, levesnek kiváló. Nagyon finom leveshúsnak különböző mártásokkal.
A húsrészek tisztítása során keletkező hártya, faggyú, hús és inak keveréke.
Azok számára ajánljuk, akik ránk bízzák a döntést ha pörkölthöz való húsról van szó. Kerülhet bele nyak, szegy és lapocka hús egyaránt.
Klasszikus omlós steak, amely a hátszíntől annyiban különbözik, hogy a húsrétegek közé kevés zsírréteg is beszövődik, ez teszi különlegesség és szaftosabbá. Nem igényel pácolást, egyszerűen csak sóval és borssal dörzsöljük be. Serpenyőben, sütőben vagy grillen egyaránt remekül készíthető.
Bemártós (mártogatós chili szósz): Igazi magyaros ízvilágú öntet. Termelői paprika, paradicsom, hagyma és még számtalan hozzávaló ötvözete. Zöldség darabokkal megspékelve. Kimondottan chipsek mellé. Baráti összejövetelek film és meccs nézés mellé. Máriakálnokon a Magyar ízek versenyén bronz minősítést szerzett 2024-ben. 2025-ben a Kárpát-medencei chili versenyen ezüst minősítést szerzett. Erőssége: 5/1-es
Friss, szeletelhető sajt. Nagyon jól eltartható. Oregánó, rozmaring fűszerezéssel.
Sonka, kolbász mellé "kísérőnek", vagy csak magába elcsipegetni, a gyerekeknek tízóraira, uzsonnára.