zsázsa mikrozöldség
Kiváló gyógyhatású fűszernövény.
Íze enyhén édes és közben markáns borsos csípősség jellemzi (kissé "tormás").
Főbb tápanyagok: A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, jód, vas, rostok és klorofill.
Baktériumölő (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír.
Erős „vérhígító” hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét.
Emésztésszabályzó és antimikrobiális hatása miatt a székrekedésnél, hasmenésnél, és puffadásnál egyaránt segít.
Tökéletes kiegészítője salátáknak, szendvicseknek, krémleveseknek, de tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb.
Tálcáról frissen vágható, vegyszermentes.
Egy tálca mérete 14x20 cm. Világos helyen, szobahőmérsékleten kell tartani, naponta kétszer (reggel és este) alulról kell locsolni. A lap felett lehet frissen vágni, a szárát és a levelét fogyasztjuk. Amennyiben nem fogy el 4-5 nap alatt, le lehet vágni, és zárt dobozban még pár napig friss marad.
600 Ft/tálca